New Yorkin sitruunarahkakakku
Kesälomalta töihin paluun jälkeen olen innostunut tekemään lomajuttuja. Kesävieraita kaukomailta (tai no ihan vaan muualta Euroopasta, mutta kuitenkin..) , lomamatka Tallinnaan, uusia ystäviä, yöuinteja +27°C järvivedessä – hyvin ehtii iltapäivisin ja viikonloppuisin nautiskella kesästä, vaikka se varsinainen loma jo loppuikin. Ja ihan kuin huomaamatta, alkaa pihamaalta löytyä jo marjojakin. Sitruunarahkakakku valikoitui testattavaksi, kun jääkaappiini ilmestyi kaksi purkkia sitruunarahkaa, kiitos isoveljeni, ei sentään minkäänlaisen blogiyhteistyön hih – joka tapauksessa mainio resepti ja kovin kesäinenkin vielä!
Rahkakakku sai pinnalleen oman pihan vadelmia, amppelimansikoita ja tuoretta minttua
New Yorkin sitruunarahkakakku
Pohja:
175 g gluteenittomia kaurakeksejä
50 g luomuvoita
Täyte:
400 g sitruunarahkaa (esim. Valio)
2 dl kevytkermaa
3 luomukananmunaa
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja (esim. Maizena)
1/2 sitruunanmehu
Pinnalle:
200 g kermaviiliä
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
tuoreita marjoja, minttua, sirtuunamelissaa..
Ohje: murskaa kaurakeksit ja sulata voi, sekoita tasaiseksi taikinaksi kulhossa ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle.
Mittaa täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikinapohjan päälle. Paista 175°C uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakun pinta saa hieman väriä.
Sekoita kermaviili, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään ja kaada kuuman rahkakakun pinnalle, levitä tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin. Irroita kakku vuuasta kylmänä ja tarjoa vielä viileänä, tuoreilla marjoilla ja vaikkapa mintunlehdillä koristeltuna.
Kakun voi hyvin tehdä valmiiksi edellisenä tai sitä edellisenä päivinä, herkku säilyy hyvin jääkaapissa ja maku vain paranee!
***********
Aftern returnin back to work from my summer holidays, I´ve found myself doing all kinds of summery things. Have had the loviest guest from far away countries (well, from elsewhere in Europe but anyway..), traveled to Tallinn, made new friends and been swimming in the +27°C lake at midnight – there still is plenty of time to enjoy summer in the afternoons and weekends even thouhg my ”official” summer holiday already ended. All of a sudden there are red & delicious berries in the back yard (thanks mum for picking up some rasberries and strawberries for my cake!) and when l found some lemon quark from the fridge l had to try this summery recipe. Lemon quark did not appear into my fridge because of my blog but thanks to my brother.. :)
New York lemon quark cake
Batter:
175 g gluten free oat biscuits
50 g organic butter
Filling:
400 g lemon quark
2 dl cream / coffee cream
3 organic eggs
1/2 cornstarch flour
juice from 1/2 a lemon
Topping:
200 g sour cream / creme fraiche
1 tbs powdered sugar
1 tsp vanilla sugar
fresh berries, mint leaves, lemon melissa..
Recipe: crush the biscuits and melt the butter, mix together in a bowl. Spread on top of springform cake pan (diameter approx 24 cm) covered with parchment paper.
Measure all the ingredients for filling into another bowl, mix well together and pour on top of the cake batter. Bake in 175°C oven on the lowest level for approx. 50 minutes or until the cake has some color on it.
Mix sour cream, powdered sugar and vanilla sugar together and pour on top of the cake right after taking the cake out of the oven. Let cool down until room temperature and move to fridge. When the cake has cooled, take of the cake pan. Serve cool, decorated with fresh berries and mint leaves.
The cake can be baked a day or even two days before serving as it stayd delicious in the fridge and even gets more taste if you wait a bit!