No Flow
Menneen viikonlopun tämä satunnainen Flown kävijä vietti ihan vaan kotona..
..kuunnellen hyvää musiikkia ja kulkien paljain jaloin (soittimessa pyörivän She and Him:in uutukaisen levyn värikin on aivan järjettömän ihana!) – toki Flow innoitti hipsteröimään siinä määrin, että valokuvaan mukaan pääsivät varpaani ja myöhemmin tuli kuvattua yksi ruokakuvakin.
Perjantaina lähistöllä oli tarjolla taidetta ja livemusiikkiakin. Ja yksi vähän laajempi sähkökatko.
Pimenevässä illassa harpisti Lily-Marlene Puusepp odotti pilkkopimeässä Halosenniemessä esiintymisaikansa alkamista – ja juuri silloin valot (ja muukin sähkö) palasivat.
Harpisti ja viulisti esittivät Sibeliuksen ja Merikannon sovitettuja teoksia ja ranskalaista kamarimusiikkia. Aikamoisen upea soitin tuo harppu!
Halosenniemen kärjessä pimenevässä Taiteiden yössä
Sähkökatkon vuoksi muutama muu esiintyminen ja paikka jäi näkemättä, kummasti sitä sähköä vaan nykyään kaikkeen tarvitaan (myös soittamiseen ja laulamiseen). Pisteet Järvenpää teatterin laulajille, jotka pärjäsivät ihan ongelmitta ilman sähköä.
Lauantaina nikkaroitiin ja vietettiin iltaa ystävien seurassa. Hain naapurista lainaan vanhan keinuhevoseni ja syöttötuolin ja lelulaatikot, jotta pienetkin vieraat viihtyisivät. Ensimmäisenä viikonloppuna töihin paluun jälkeen oli mukava fiilistellä vielä kesää ja ottaa rennosti hyvässä seurassa – kokkaillen ja saunoen ja kuulumisia vaihtaen <3
Vaikka yleensä kokkaileminen lähtee melkeinpä lapasesta, niin sanotusti, kun vieraita on tulossa, kokkailin tällä kertaa vain vuohenjuustosalaattia ja jälkkärin (tuomisina onneksi saatiin pöytään _herkullinen_ fetapinaattipiiras!). Jälkkäriksi leivoin (paistoin?) marjacrumblen:
Ei niin kovin kaunis (puoliksi syöty), mutta herkullinen crumble!
Mustikka-vadelmacrumble
3 dl mustikoita
3 dl vadelmia
2-3 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
Crumble:
1 dl jauhoja (käytin Semperin Fin Mixejä)
3 rkl ruokosokeria
40 g voita
ripaus suolaa
Ohje: mittaa mustikat kulhoon ja riko niiden rakennetta hieman haarukalla, lisää vadelmat ja sekoita. Mittaa joukkoon sokeri ja perunajauhot ja pyöräytä sekaisin. Levitä marjat vuokaan.
Mittaa crumblen kuivat aineet toiseen kulhoon, nypi joukkoon kylmä voi. Murusta crumble marjaseoksen päälle.
Paista uunissa keskitasolla 200°C noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaniljavaahdon tai -jäätelön kera.
Vinkki: crumbleen sopivat myös viinimarjat tai omena tai vaikkapa persikat!
Kuuman päivän kuuma iltayö menikin syömisiä sulatellen – uiden ja ulkona istuskellen. Vieraiden lähdettyä talo tuntui hetken kummallisen hiljaiselta.
Sunnuntaiaamuna tyhjensin banaanilaatikoita lauantaina valmistuneeseen kirjahyllyyn ja siivoilin vaatevarastoja kirpparipöytää varten (siinäpä tekemistä loppuillaksikin, pengo, silitä, hinnoittele, pakkaa 19.8. alkaen pitäisi kirppispöydälle saada jotakin laitettua!).
Sunnuntaista tuntuu myös alkavan syksy – takapihalla puidaan jo viljaa.
Sen verran ihania kuvia Flowsta viikonlopun aikana näkyi, että ensi vuonna taitaa suunta olla taas Suvilahteen (toivottavasti) – siihen saakka voin fiilistellä kesän 2012 ihmisten ja musiikin virtaa.
Hyvää alkanutta työ- tai lomaviikkoa! xx