Öiset muffarit

Kun sunnuntai-iltana (yönä?), kello 22:23 suunnilleen, tekee mieli leipoa suklaamuffinsseja niin leivottavahan se on – anteeksi työkaverit, joudutte ehkä ne huomenna syömään..

2013-09-01-22-51-37.jpg

Pähkinäiset suklaamuffarit olivat ensimmäiset, jotka leivoin ihan ilman reseptiä! Jee! (..ja nam!)

Pähkinäiset suklaamuffinssit (noin 16 kpl)

2 luomumunaa

1 dl ruokosokeria

1/2 dl tummaa siirappia

2 dl mantelijauhoja

1 1/2 dl gluteenittomia jauhoja

4 rkl kookosöljyä

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

2 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 dl vaniljanmakuista soijamaitoa (myön mantelimaito käy)

2 tl vaniljasokeria

2 rkl pähkinävoita

ripaus hienoa merisuolaa

noin 200 g leipomiseen sopivaa maitosuklaata (tai miksei tummaakin suklaata)

pekaanipähkinöitä

Ohje: vatkaa munat ja ruokosokeri vaahdoksi kulhossa. Sekoita toisessa astiassa taikinan kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon parissa erässä vuorotellen soijamaidon kanssa. Lisää taikinaan kookosöljy ja siirappi, sekoita nopeasti tasaiseksi.

Sulata vesihauteessa 2/3 suklaasta ja sekoita suklaasulaan pari ruokalusikallista pähkinävoita. Lisää seos taikinan joukkoon ja pyöräytä tasaiseksi.

Täytä muffinssivuuat noin puolilleen ja lisää jokaisen päälle pari pekaanipähkinää.

Paista muffinssivuuissa uunin keskitasolla 225°C noin 12-15 minuuttia tai kunnes taikina ei enää tartu tikkuun.

Kun muffinssit ovat kypsiä, sulata loput suklaasta ja koristele muffinssit vaikkapa suklaaraidoilla.

2013-09-01-22-52-49.jpg

Suklaamuffinssi kelpasi ketullekin – yöllä..

koti ruoka-ja-juoma