Öiset muffarit
Kun sunnuntai-iltana (yönä?), kello 22:23 suunnilleen, tekee mieli leipoa suklaamuffinsseja niin leivottavahan se on – anteeksi työkaverit, joudutte ehkä ne huomenna syömään..
Pähkinäiset suklaamuffarit olivat ensimmäiset, jotka leivoin ihan ilman reseptiä! Jee! (..ja nam!)
Pähkinäiset suklaamuffinssit (noin 16 kpl)
2 luomumunaa
1 dl ruokosokeria
1/2 dl tummaa siirappia
2 dl mantelijauhoja
1 1/2 dl gluteenittomia jauhoja
4 rkl kookosöljyä
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl vaniljanmakuista soijamaitoa (myön mantelimaito käy)
2 tl vaniljasokeria
2 rkl pähkinävoita
ripaus hienoa merisuolaa
noin 200 g leipomiseen sopivaa maitosuklaata (tai miksei tummaakin suklaata)
pekaanipähkinöitä
Ohje: vatkaa munat ja ruokosokeri vaahdoksi kulhossa. Sekoita toisessa astiassa taikinan kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon parissa erässä vuorotellen soijamaidon kanssa. Lisää taikinaan kookosöljy ja siirappi, sekoita nopeasti tasaiseksi.
Sulata vesihauteessa 2/3 suklaasta ja sekoita suklaasulaan pari ruokalusikallista pähkinävoita. Lisää seos taikinan joukkoon ja pyöräytä tasaiseksi.
Täytä muffinssivuuat noin puolilleen ja lisää jokaisen päälle pari pekaanipähkinää.
Paista muffinssivuuissa uunin keskitasolla 225°C noin 12-15 minuuttia tai kunnes taikina ei enää tartu tikkuun.
Kun muffinssit ovat kypsiä, sulata loput suklaasta ja koristele muffinssit vaikkapa suklaaraidoilla.
Suklaamuffinssi kelpasi ketullekin – yöllä..