Ongelma nimeltä pitsataikina
Selvennetään ensin hieman. Tykkään pitsasta, tykkään myös leipoa pitsaa. En tykkää siitä, että ties vaikka mitä ohjeita ja erilaisia jauhoja (tattari, ruis, riisi, maissi, mix, fin mix, jauhoseos, kaurajauho ynnä muita monia!) kokeilemalla olen onnistunut ehkä kerran valmistamaan hyvän makuisen ja koostumukseltaan hyvän, sopivan rapsakan ja sitkoisen gluteenittoman pitsataikinan.
Pitsanleipomiseni ovat siis viime aikoina päättyneet herkulliseen ja hyvän näköiseen normaaliin pitsaan ja säälittävään kyhäelmään gluteenittomasta pitsasta, jonka maun yritän varmistaa lataamalla pohjan päälle järjettömän määrän tomaattikastiketta (jonka vielä osaan maustaa) ja täytteitä – valmista kivikovaa pakastepohjaa käyttäen.
Otan siis enemmän kuin mielelläni vastaan hyväksi havaittuja gluteenittoman (tai vain vehnättömän) pitsapohjan ohjeita.
Kutkuttelisi kovasti päästä kokeilemaan vanhaa leivinuunia pitsankin paistamiseen!
Kuvassa se tavallinen ihan hyvä taikina.