Paahdettuja pähkinöitä
Toisinaan yksinkertaisimpien asioiden ymmärtämiseen menee kaikkein pisin aika. Iltapalaporkkanaa mutustellessani harmittelin, kun kaapista ei löydy kuin maustamattomia pähkinöitä – ihan tylsää näin sunnuntai-iltana..
Kunnes kerroin itselleni, että jos kaapissa on erinäisiä maustamattomia pähkinöitä ja aika montaa erilaista maustetta on aika todennäköistä saada aikaiseksi maustettuja pähkinöitä. Siispä:
Valkosipuli-chilipähkinät
Erilaisia pähkinöitä ja/tai manteleita
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl chilijauhetta
yrttisuolaa
mustapippuria
noin 1 rkl oliiviöljyä
Ohje: kuori valkosipulinkynsi ja riko veitsen lappeella, kuumenna pannulla öljy ja lisää siihen valkosipuli ja chilijauhe. Kippaa pannulle pähkinät ja paahda koko ajan liikutellen niin, että pähkinät vähän ruskistuvat. Lisää mustapippuria ja yrttisuolaa, maun mukaan. Anna jäähtyä (äläkä polta malttamattomana kieltäsi niinkuin minä täällä..).
Ps. En enää (ainakaan melkein) koskaan aio ostaa kaupasta valmiiksi maustettuja pähkinöitä!