Raparperivaahto

Eli ties kuinka monesko yritys tyhjentää pakastin viime kesän pakastetuista herkuista.

20130512_112720_resized.jpg

Raparperivaahdon ainekset ennen annosten kokoamista

Raparperivaahto 

muutama (gluteeniton) kaurakeksi

3 dl rapaperiviipaleita (tuoreita tai pakaste, kumpi vain käy, mutta muista valuttaa sulaneet pakasteraparperit!)

1/2 dl siirappia

1 rkl vettä 

1/4  tl kanelia

vaniljatanko
2 1/2 dl vispautuvaa vaniljavaahtoa 

Ohje: mittaa kattilaan raparperi, siirappi, vesi ja kaneli ja lisää vielä vaniljatanko sellaisenaan. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Anna valmiin seoksen jäähtyä huoneen lämpöiseksi.

Vatkaa vaniljavaahto ja laita jääkaappiin odottamaan.

Sekoita vaniljavaahtoon jäähtynyt raparperiseos ja murustetut keksit. Tarjoa raparperivaahto heti tai pidä ainekset erillään ja sekoita yksi annos kerrallaan joko täysin sekoittaen tai kauniiseen lasiin kerroksittain kooten.

*************************

Äitienpäivän erikoisversiona kiikutin naapuriin aamupäivällä lasillisen raparperivaahtoa, jossa kaurakeksien tilalla oli gluteenittomia suklaakeksejä murustettuna sekä vähän viime kesän mansikkaa alimman suklaakeksikerroksen päällä:

20130512_114206_resized.jpg

Vain mielikuvitus on rajana!

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe

Quinoa-pinaattivuoka

Olgan innoittamana sunnuntain ruoka paistui uunissa lauantaina – melkein sunnuntain puolella kuitenkin.

20130511_215629_resized.jpg

Quinoa-pinaattivuoka matkalla uuniin

Quinoa-pinaattivuoka

2 dl quinoaa

4 dl vettä

5 dl tuoretta pinaattia silputtuna (tai 1 pss pakastepinaattia)

3-4 valkosipulinkynttä murskattuna

150 g raastettua vahvaa juustoa (esim. Emmental tai Alppi Kreivi)

muutama nokare vahvaa Koskenlaskija -juustoa

1,5-2 dl kermaa

1 pieni keltainen sipuli

1 pieni munakoiso

1 pieni kesäkurpitsa

pieni pala purjoa viipaloituna

2 kananmunaa

(luomuvoita)

suolaa & mustapippuria myllystä

1 nippu tuoretta basilikaa

1/2 nippua tuoretta lehtipersiljaa

Ohje: huuhtele quinoa kuumassa vedessä ja valuta hyvin, keitä vedessä 15 minuuttia.

Hienonna pinaatit ja pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi, kaada uunivuokaan. Lisää joukkoon raastettu juusto, keitetty quinoa. Sekoita kananmunat, kerma sekä mausteet kulhossa ja kaada vuokaan. Silppua yrtit ja sekoita nekin vuokaan. Lisää pinnalle vielä hieman juustoraastetta, muutama nokare Koskenlaskija -juustoa sekä luomuvoita.

Paista 200°c uunissa noin 40 minuuttia, kunnes paistoksen pinta on kauniin ruskea.

Tarjoile vähän jäähtyneenä raikkaan salaatin kera.

**********************

Vegaanisen version vuuasta saat helposti käyttämällä kerman tilalla kaurakermaa ja juustojen tilalla esimerkiksi Cheezlyä. ”Muna-maidon” saat tehtyä soijajauhosta sekä kaurakermasta soijajauhopaketin ohjeen mukaan. 

Koti Ruoka ja juoma