Kesäkarkkia ja simasuunnitelmia

Aurinko ja karkkimaiset väriyhdistelmät, kesä taitaa ihan oikeasti olla tulossa!

2013-05-03-14-32-22.jpg

Auringossa lekotteleva mekko on Rules by Mary:n, minttuinen tarjotin, lasipullot ja servetit Ikeasta

Kuvan pullot saavat ensi viikolla täytteekseen ainakin greippi- ja raparperisimaa (inkiväärisestä versiosta ja 17/5 kylään saapuvista alkoholittomista vieraista intoutuneena ajattelin laittaa pari lisäsatsia porisemaan) – phocahispida tuolla omalla palstallaan aiemmin huutelinkin suosikkijuttujen perään, ja minä suunnitelmien vastaisesti ajauduin tuohon suureen sini-keltaiseen ja heti löytyi kesäsuosikkeja!

Ja tuo kesäisen raidallinen mekko taisi lopullisesti saada minut uskomaan, että kesää kannattaakin talvella vähän odottaa.

Puheenaiheet Sisustus Ajattelin tänään

Pastalaatikko purjolla

Purjo on raaka-aineena sillä listalla, jolta tulee kokkailtua melko harvoin. Anopin ohjeen mukainen pastalaatikko on kuitenkin ruoka, josta purjoa en jättäisi pois.

2013-05-02-15-24-27.jpg

Purjo / pasta / yrtit

Pastalaatikko

200 g gluteenitonta pastaa (tagliatellea tai lasagnettea)

1 dl tummaa soijarouhetta (liotettuna)

3 porkkanaa

1 keskikokoinen purjo

1 iso keltainen sipuli

2 paprikaa

2-3 valkosipulinkynttä

5 dl vettä

2 dl ruokakermaa

2 dl juustoraastetta 

Koskenlaskija -sulatejuustoa (maun mukaan)

mustapippuria & suolaa myllystä

ripaus paprikajauhetta

luomukasvisliemijauhetta

tuoreita yrttejä (esim. oreganoa, basilikaa, ruohosipulia)

(vaaleaa Maizenaa)

Ohje: viipaloi purjo, paprikat ja sipulit, suikaloi porkkanat juustohöylällä. Laita pastan keitinvesi kiehumaan, kuumenna kasari ja ruskista liotettu ja valutettu soijarouhe. Lisää kasvikset kasariin ja kuullota oliiviöljyssä. Keitä pastaa noin puolet sen keitinajasta niin, että pasta jää puoliraa´aksi. 

Kun kasvikset ovat kypsiä, mutta edelleen mukavan rapsakoita, lisää kasariin vesi, kiehauta ja lisää kasvisliemijauhe (3-4 tl/1 l nestettä). Sekoita kunnolla, vähennä lämpöä reilusti ja lisää joukkoon ruokakerma ja sulatejuusto. Mausta kasvisseos ja lisää viimeisenä silputut tuoreet yrtit. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää. 

Jos kasvisseoksen liemi on kovin ohutta, suurusta esimerkiksi vaalealla Maizenalla (myös pari ruokalusikallista jauhoja käy hyvin). 

Voitele uunivuoka kevyesti margariinilla. Kaada pastat vuokaan ja kasvisseos liemen kera pastan sekaan. Sekoita joukkoon myös osa juustoraasteesta, levitä loput juustoraasteesta pastalaatikon päälle. 

Kypsennä uunissa keskitasolla 200 °C noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä kannen tai folion alla vartin verran ennen tarjoamista. Tarjoa vihersalaatin kera. 

Koti Ruoka ja juoma