Kesästä

Kesälomani toisena päivänä satoi lunta, kesän ensimmäisenä hellepäivänä kaaduin fillarilla ja sairauslomailin seuraavan viikon – kesä lumisateen, sairastelujen ja töihin paluun jälkeen on näyttänyt tältä / On the second day of my summer holiday it was snowing, on the first proper summer day l fell with my bike and spent one week on a sick leave – the summer after snow, being injured and returning back to work has looked like this: 

wp_20140711_14_53_08_pro_2.jpg

wp_20140711_14_52_52_pro_2.jpg

wp_20140719_11_16_16_pro.jpg

wp_20140720_08_58_45_pro.jpg

wp_20140720_18_24_56_pro_2.jpg

wp_20140720_20_30_37_pro.jpg

wp_20140721_09_46_44_pro_2.jpg

wp_20140721_17_11_12_pro_2.jpg

wp_20140721_17_17_55_pro_2_0.jpg

wp_20140723_17_03_10_pro_2.jpg

wp_20140723_17_03_50_pro_2.jpg

wp_20140724_15_48_26_pro_2.jpg

wp_20140724_17_07_01_pro_2.jpg

wp_20140728_17_00_01_pro_2.jpg

wp_20140801_06_08_10_pro_2.jpg

wp_20140802_13_26_38_pro_2_0.jpg

wp_20140802_14_32_13_pro_2.jpg

Aika hyvä ja nyt on vasta elokuun alku / pretty good l´d say, and it´s only beginning of August..

Suhteet Oma elämä Ajattelin tänään

Tulisen kirpeät jättikatkarapuvartaat

Parisen viikkoa sitten saksalainen ystäväni oli viettämässä kesälomaa Suomessa ja mitäpä muutakaan sitä olisi kesäiltana tehnyt kuin soudellut järvellä, uinut, saunonut ja grillannut herkullista iltapalaa.

wp_20140718_20_38_05_pro.jpg

Jättikatkarapuvartaat ja marinadi

noin 500 g jättikatkarapuja (käytin pakastettuja irlantilaisia ja toivoin hartaasti etteivät ne olisi kaikista uhanalaisimpia..)

tuoretta inkivääriä raastettuna

muutama valkosipulinkynsi murskattuna

2 tuoretta punaista chiliä

1-2 limen mehu

juoksevaa hunajaa

gluteenitonta soijakastiketta

tuoretta korianteria 

mustapippuria

oliiviöljyä

(suolaa)

Ohje: ota noin 2 dl juomalasi tai muki, raasta pieni pala inkivääriä ja valkosipulinkynnet astiaan. Silppua sekaan chilit ja tuoretta korianteria. Kaada päälle luraus oliiviljyä ja toinen soijakastiketta ja pikkuisen hunajaa. Purista joukkoon vielä ainakin yhden limen mehu ja sekoita hyvin, mausta mustapippurilla ja suolalla (tarvittaessa). Maista, maista uudelleen ja lisää tarpeen mukaan makeutta tai kirpeyttä.

wp_20140718_20_33_37_pro.jpg

Työnnä sulaneet jättikatkaravut vartaisiin ja voitele marinadia päälle sudilla. Grillaa grillissä (noin 200°C) parilalla tai uunissa grilliasetuksella kunnes katkaravut ovat ruskistuneet hieman. Tarjoa fenkolikastikkeen (noin puolikas fenkoli viipaleina ja paistettuna sekoitetaan creme fraicheen tai turkkilaiseen jugurttiin, maustetaan suolalla, mustapippurilla ja valkosipulilla) ja uusien perunoiden tai kasvisvartaiden kera, marinadi toimii hyvin kylmänäkin kastikkeena kaikkien edellä mainittujen kanssa – tai vaikkapa tofun marinadina!

wp_20140718_20_43_06_pro.jpg

Vartaat nautitaan ulkoilmassa / To be enjoyed outdoors..

 

**********************

Some days ago, maybe already two weeks (? time flies..!) a German friend of mine was visiting Finland on her summer holiday and I was also lucky to have her as a guest – and what else there was to do on a lovely summer evening than row a boat, swim in the lake, have a sauna and after have some bbq food for dinner.

wp_20140718_17_29_09_pro20140718190410.jpg

Grilled king prawns with marinade

approx 500 g king prawns (used frozen ones from Ireland and was just hoping they were not the most endangered ones..)

fresh ginger, grated

few garlic cloves crushed

2 fresh red chillies

juice of 1 to 2 limes

runny type of honey 

gluten free soy sauce

fresh coriander 

black pepper

oliveoil

(salt)

Recipe: take a glass of a mug of 2 dl, grate small piece of ginger and garlic cloves into it. Mince the chillies and some fresh coriander with, pour small amount of olive oil and soy sauce on top and add also a little bit of honey. Squeeze at least one lime with and mix well. Season with grounded black pepper and salt (if needed). Taste, taste again and add some sweetness or crispiness for your own taste – at this point you should have around half a mug of marinade.

Put the melted king prawns into thin wooden sticks and grease with the marinade. Bbq in a grill (at approx 200°C) or in the oven with grill settings until the prawns have some nice color in them. Serve with fennel sauce (approx half a fennel chopped and fried on a pan, mixed together with creme fraiche or Turkish plain yoghurt, seasoned with salt, blakc pepper and garlic) and new season potatoes or roasted veggies. The marinade works well cold too, with everything mentioned earlier and would also be a great marinade for tofu too!

Koti Ruoka ja juoma