Perunasalaatti uuden sadon perunoista
Uusia perunoita voin kanssa voisi napsia kuin karkkia, mutta kesälounaalta yli jääneistä herkkuperunoista saa helposti myös makoisan salaatin.
Perunasalaatti uusista perunoista
muutama kourallinen keitettyjä uusia perunoita (ehkä noin 15 kpl pieniä)
muutama uuden sadon sipulin varsi tai ruohosipulia
muutama aurinkokuivattu tomaatti
2 rkl kapriksia
2 rkl kermaviiliä, luonnonjugurttia tai ranskankermaa (vegaaniseen versioon maustamatonta soijajugurttia)
1-2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl Dijon -sinappia
1/2 tl ruokosokeria
suolaa & mustapippuria myllystä maun mukaan
Ohje: sekoita pienessä kulhossa kermaviili, Dijon -sinappi, valkoviinietikka ja ruokosokeri – vispaa ainekset hyvin sekaisin. Pilko perunat kuorineen isompaan kulhoon, lisää joukkoon kaprikset ja pieneksi pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Kaada kastike perunoiden joukkoon ja pyörittele pariin kertaan sekaisin. Rouhi sekaan suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Silppua joukkoon vielä sipulin varsia, sekoita ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Tarjoile vaikkapa grilliruuan kyljessä.
******************
For all my lovely non-Finnish friends who have been commenting ”great photos” this far.. <3
I love new season potatoes – could eat them like candies, just lightly salted and with butter. Already boiled left over potatoes make a tasty and fresh potato salad as well. Enjoy!
Potato salad of new season potatoes
few handfulls of boiled new season potatoes (approx. 15 small ones)
few green stalks of new season onions or some chives
few sun dried tomatoes
2 tbs capers
2 tbs sour cream, plain yoghurt or creme fraiche (or plain soy yoghurt to a vegan version)
1-2 tbs white wine vinegar
1 ts Dijon mustard
1/2 ts brown sugar
grounded salt & black pepper for your own taste
Recipe: take a small bowl and measure sour cream, vinegar, Dijon mustard and brown sugar to it – whisk well. Take another larger bown and cut the boiled potatoes, chopped sun dried tomatoes and capers into it. Pour the sauce from the small bowl to the potato bowl and mix a little bit with a large spoon. Add salt and black pepper as you wish and chop some onions stalks with, mix again and put in a fridge for half an hour. Serve with some veggie friendly bbq food or grilled fish for example.