Perunasalaatti uuden sadon perunoista

Uusia perunoita voin kanssa voisi napsia kuin karkkia, mutta kesälounaalta yli jääneistä herkkuperunoista saa helposti myös makoisan salaatin.

wp_20140705_17_39_24_pro.jpg

Perunasalaatti uusista perunoista

muutama kourallinen keitettyjä uusia perunoita (ehkä noin 15 kpl pieniä)

muutama uuden sadon sipulin varsi tai ruohosipulia

muutama aurinkokuivattu tomaatti 

2 rkl kapriksia

2 rkl kermaviiliä, luonnonjugurttia tai ranskankermaa (vegaaniseen versioon maustamatonta soijajugurttia)

1-2 rkl valkoviinietikkaa

1 tl Dijon -sinappia

1/2 tl ruokosokeria

suolaa & mustapippuria myllystä maun mukaan

Ohje: sekoita pienessä kulhossa kermaviili, Dijon -sinappi, valkoviinietikka ja ruokosokeri – vispaa ainekset hyvin sekaisin. Pilko perunat kuorineen isompaan kulhoon, lisää joukkoon kaprikset ja pieneksi pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Kaada kastike perunoiden joukkoon ja pyörittele pariin kertaan sekaisin. Rouhi sekaan suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Silppua joukkoon vielä sipulin varsia, sekoita ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Tarjoile vaikkapa grilliruuan kyljessä. 

 

******************

For all my lovely non-Finnish friends who have been commenting ”great photos” this far.. <3 

I love new season potatoes – could eat them like candies, just lightly salted and with butter. Already boiled left over potatoes make a tasty and fresh potato salad as well. Enjoy!

 

Potato salad of new season potatoes

few handfulls of boiled new season potatoes (approx. 15 small ones)

few green stalks of new season onions or some chives

few sun dried tomatoes

2 tbs capers

2 tbs sour cream, plain yoghurt or creme fraiche (or plain soy yoghurt to a vegan version)

1-2 tbs white wine vinegar

1 ts Dijon mustard

1/2 ts brown sugar

grounded salt & black pepper for your own taste

Recipe: take a small bowl and measure sour cream, vinegar, Dijon mustard and brown sugar to it – whisk well. Take another larger bown and cut the boiled potatoes, chopped sun dried tomatoes and capers into it. Pour the sauce from the small bowl to the potato bowl and mix a little bit with a large spoon. Add salt and black pepper as you wish and chop some onions stalks with, mix again and put in a fridge for half an hour. Serve with some veggie friendly bbq food or grilled fish for example.

 

Koti Ruoka ja juoma

Chia-vanukkaan toinen mahdollisuus

Testailin jokin aika sitten chiasiemeniä tuorepuurossa ja vanukkaana – tuorepuurosta tykkäsin paljonkin, vanukas vaan ei jotenkin innostanut. Siispä erilaisia vaihtoehtoja kokeilemaan!

wp_20140702_20_45_26_pro.jpg

Suklaavanukkaassa on vahva tummansuklaan maku, twistiä makuun voi lisätä vaikkapa tuoreella mintulla tai pehmeyttä vaniljalla

Chia-suklaavanukas

3 1/2 dl mantelimaitoa tai kookosmaitoa (riisi- tai soijamaito sopivat varmasti yhtä hyvin)

1 dl chiasiemeniä

1 banaani

5 rkl tummaa kaakaojauhetta (esim. Green&Black´s Organic)

(vanilijajauhetta, tuoretta minttua, kookoshiutaleita, manteleita, pähkinöitä tai muuta sekaan sopivaa 🙂 jos makeutta haluaa lisää, voi sekaan sekoittaa vähän hunajaa tai vaahterasiirappia)

Ohje: mittaa kaikki aineet blenderiin – blendaa hyvin, jaa jälkiruokakulhoihin tai mukeihin ja anna tekeytyä jääkaapissa ainakin puolituntia tai yön yli.

..chiavanukas taitaa saada täällä vielä lisääkin mahdollisuuksia!

Koti Ruoka ja juoma