..ja yksinkertaista. Hidas, helppo, yksinkertainen – viime aikojen juhlapyhien suhaillessa ohi, olen itse keskittynyt lähinnä hengittämiseen tai oikeastaan hengityksen kulkemisen varmistamiseen. Allergiakausi vie mehut ja makuaistin. Koska allergiasta huolimatta on aiheellista syödä, nautittiin keltaisessa tuvassa vappulounaaksi lohta ja lohkoperunoita.

Uunilohi ja lohkoperunat chilikastikkeella
Loheen:
lohta tai kirjolohta x määrä (riippuen syöjien määrästä, kalatiskillä onneksi osataan neuvoa)
noin puolen sitruunan mehu
pari oksaa tuoretta rosmariinia
suolaa & mustapippuria myllystä maun mukaan
Lohkoperunoihin:
isoja Rosamunda -perunoita tai pieniä bataatteja (tai sekä että) 1-2 kpl ruokailija
oliiviöljyä
suolaa & mustapippuria myllystä
Chilikastikkeeseen:
2 dl smetanaa
1 dl turkkilaista maustamatonta jugurttia
tiraus limenmehua
2 pientä rawit -chiliä pieneksi silputtuna
tilkka juoksevaa hunajaa
suolaa & mustapippuria myllystä
Ohje: sekoita chilikastikkeen kaikki ainekset pienessä kulhossa tasaiseksi, anna maustua jääkaapissa ainakin 30 minuuttia.
Pese perunat ja bataatit huolella, leikkaa lohkoiksi ja asettele uunipellille leivinpaperin päälle vierekkäin. Levitä päälle vähän oliiviöljyä ja rouhi lisäksi mausteet. Paista ensin 200°C uunissa noin 15 minuuttia ja vähennä sen jälkeen lämpö 175°C ja vaihda kiertoilmalle (jos sinulla ei ole kiertoilmatoimintoa uunissa, voit vuorotella perunoiden ja kalan paikkaa uunissa).
Laita kala uunivuokaan ja kaada päälle sitruunamehu. Revi vielä päälle rosmariinin oksat ja mausta lisäksi suolalla ja mustapippurilla. Paista uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes kala on haluamasi kypsyistä.

Tarjoa kala ja perunat chilikastikkeen kera, kylkeen coleslaw -salaattia ja valkkaria, jälkkäriksi suklaakakkua.
Vinkki: jos et halua dippailla kalaa ja perunoita kylmään kastikkeeseen, voit levittää chilikastikkeen kalan päälle jo ennen uuniin laittamista. Smetana vain paranee kuumentaessa!