Parasta on kotiin palaaminen..

Kuuden päivän reissutyöputken jälkeen ei mikään ole parempaa kuin paluu kotiin.

20131110_165544_resized.jpg

Porkkanoita & voita

Paitsi se, että kotona on odottamassa herkullinen ruoka.

Kirjolohta ja porkkanoita avokadokastikkeella ja muusilla

Kala:

sopivan kokoinen pala kirjolohta tai lohta fileenä

luomuvoita

ripaus suolaa

Avokadokastike:

3-4 kypsää avokadoa

2-3 valkosipulinkynttä

2-3 limen mehu

1 punainen chili

ripaus juustokuminaa

tilkka ruokakermaa

muutama rkl majoneesia

(tuoretta korianteria)

suolaa&mustapippuria myllystä maun mukaan

20131110_165603_resized.jpg

Kirjolohta, luomuvoita ja punaviiniä

Porkkanat:

pari-kolme porkkanaa

luomuvoita

mustapippuria

juoksevaa hunajaa

Muusi:

muutama peruna

luomuvoita

ruokakermaa tai täysmaitoa

ripaus suolaa

Ohje: pese ja kuori jauhoiset perunat ja laita kiehumaan suolaiseen veteen. Anna kiehua.

Halkaise avokadot ja poista siemenet, silppua valkosipuli ja chili ja laita blenderiin. Sekoita tasaiseksi, lisää ruokakerma ja majoneesi ja mausta. Purista vielä sekaan 2-3 limen mehu ja lisää 1 limen raastettu kuori, sekoita hyvin.

Kuori ja pilko porkkanat ohuiksi, paista pannulla voissa niin, että porkkanat hieman pehmenevät, mausta mustapippurilla ja hunajalla.

Valuta kypsistä perunoista vesi, lisää joukkoon ruokakerma, luomuvoi ja suola – muussaa sähkövatkaimella.

Kuumenna pannu ja lisää nokare luomuvoita. Paista fileetä ensin nahkapuolelta muutama minuuttia, voilla sivellen. Käännä puolta ja paista kunnes lohi on sopivan kypsää.

Tarjoile yhdessä – makunystyröitä kutkuttava yhdistelmä, vaaleanpunaiseksi paistettu lohi ja mausteinen avokadokastike.

20131110_171341_resized.jpg

Kynttilöitä ja viiniä

..ja koko päivällisen ajan ja sen jälkeenkin tekee mieli vaan pussailla <3

Koti Ruoka ja juoma Sisustus

Valkoherukka-vadelmasmoothie

Valkoherukka on yksi suosikkimarjoistani, mutta sen käyttäminen etenkin talvella, tuntuu välillä hankalalta. Vispipuuro olisi perinteinen ratkaisu, ja joskus olen tehnyt valkoherukoista piirakkaa, kesällä tuoreet marjat on kiva heittää luonnonjugurtin sekaan aamupalalla. Tällä kertaa jääkaapista löytyi myös luonnonjugurttia ja sattumalta muutama nektariini, näistä sekoittelin kivan kirpsakan smoothien pakastettujen valkoherukoiden kanssa.

20131104_213112-1_resized.jpg

Smoothien jäähileinen valkoherukka-jugurttipohja näytti herkulliselta sellaisenaankin!

Valkoherukka-vadelmasmoothie

pari dl jäisiä valkoherukoita

pari dl jäisiä vadelmia

pari dl maustamatonta jugurttia (mielellään vähän paksumpaa, turkkilaista ja kreikkalaista jugurttia tai vegaanisena maustamatonta soijajugurttia)

pari-kolme kypsää nektariinia kuorittuna ja paloiteltuna

vajaa rkl hunajaa tai siirappia

20131104_213221-1_resized.jpg

Ohje: hurauta valkoherukat, nektariinit ja maustamaton jugurtti sekaisin ja kuohkeaksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää osa vadelmista, sekoita, lisää vadelmia, sekoita, lisää loput vadelmat, sekoita tasaiseksi – maista ja makeuta tarvittaessa hunajalla tai siirapilla.

Herkuttele aamu- tai välipalana.

20131104_213951-1_resized.jpg

Banaani tuntuu olevan smoothien perusraaka-aine, mutta tähän smoothieen en banaania kaivannut – itse asiassa smoothiesta tuli kirpsakan raikas ilman banaania, nam!

Koti Ruoka ja juoma