Kulmakamarin kuulumisia

Kulmahuone, remontoitavista sisätiloista se viimeinen – tältä siellä näytti eilen (tältä aiemmin):

20130930_160855_resized.jpg

..sitten kävivät miehet ja yksi nainen töissä..

20130930_172038_resized.jpg

20130930_173619_resized.jpg

..ja eilen jo näytti tältä:

20130930_185358_resized.jpg

Vaan tänään huoneeseen on palannut lämpö ja lattia melkein oikeaan korkeuteensa, vain lattialankut puuttuvat.

20131001_184415_resized.jpg

20131001_184921_resized.jpg

Kaaos, sanoisi joku. Melkein valmis, sanon minä!

Niin. Kolmas vuosi remonttia ”siis eikö teillä vieläkään ole valmista?!” – No ei, eikä vielä pidäkään olla. Viikonloppuna sentään kysyttiin järkevämpi kysymys ”eikö sinun tule ikävä remonttia, kun se on valmis?” – No kyllä, kyllä tulee täytyy myöntää (sanokaa vaan hulluksi!). Jostain taisin lukea, ettei etenkään vanhan talon remonttia pitäisikään tehdä kerralla, vaan ensin pitäisi katsella ja kuulostella ja makustella eri vaihtoehtoja. Oman tähän mennessä kolmivaiheisen remontin alkumatkasta oltiin ihan hukassa, vaikka kaiken järjen mukaan pitäisi olla hirveän helppoa, kun kaiken saa valita itse ja mieleisekseen (voin kertoa, ei ole helppoa ei).

Ykkösvaiheessa purettiin ja tutkittiin vanhaa, tehtiin korjauksia ja rakennettiin tilalle uutta vanhoin menetelmin. Keltaisen tuvan ulko-ovesta pääsi valmiiseen eteiseen ja kylppäriin ja heti vasemmalta tämänkin palstan kirjoittamiseen inspiroineeseen tupakeittiöön, makkarikin oli muuttaessa valmis, samoin tuleva työhuone. 

Kakkosvaiheen kesä oltiin vähällä remontilla, kuka muka jaksaa töiden päälle remontoida kaiken vapaa-ajan ja sen lopun rippeet selata vielä illalla sängyssäkin tapettivalikoimia ja lähetellä tarjouksia lattialistoista ja kattopaneelista (no ei kukaan, tai ei ainakaan ole kovin suositeltavaa pitkällä aikavälillä). Kakkosvaihe potkaistiin kunnolla käyntiin vuosi sitten syksyllä ja keväällä vanha sali muutti ilmettään. Sohva muutti tuvasta saliin ja kissa juoksi iloissaan ympäri taloa salin uuden oviaukon auettua.

Kolmosvaihetta on tehty hitaasti, välillä ärsyttävänkin hitaasti – kesällä oli niin hirveän kuumakin! Nyt syksyllä taas kivan kirpsakkaa ja raikas ilma, aivotkin vääntyvät paljon paremmin remonttitaajuudelle. Ja kolmosvaihe on aika pieni osa koko remonttia ja täällä jo hingun tapetoimaan tuon tulevan elokuva-/vierashuoneen seiniä (sivuhuomautuksena tämähän tarkoittaa sitä, että kaikki ylimääräiset piuhat ja kaiuttimet siirtyvät poispois tuvasta ja tilasta tulee taas ihan vaan hengailukeittiö!). Ja sisustamaankin hingun! Vintissä lymyilisi äitini vanha valkoinen rautasänky, sopisi aika kivasti vierashuoneen sängyksi sellainen sopivan siro 120 cm malli, ihan tuohon vanhan (oranssista joksikin muuksi värinsä vaihtavan) Porin Matin vierustalle – siinä olisi vieraiden hyvä olla ja meidänkin, leffaa katsomassa. Vitsiläinen, että on remontointi kivaa hommaa (ja hirveän kivasti ne kaikki aiheeseen liittyvät sisäiset ja ulkoiset, henkiset ja fyysiset taistot vaan unohtuu – jatkan tyytyväisenä haaveilujani enkä hukkaa ajatuksen puolikastakaan vaiheelle neljä, joka sisältää muun muassa ulkokaton peltien vaihtamisen…..) <3

Koti Sisustus DIY

Arrabiata

Vasta eilen harmittelin itsekseni sitä, miten lähiruokapiirit sun muut tuntuvat olevan niin tiiviisti kaupunkilainen ilmiö – samana iltana löysin postilaatikostani pussillisen lähi-chilejä, aika kiva sanoisinko! Omat vähän miedommat chilit onkin jo syöty ja nämä tulisemmat saivat maustaa lauantailounaaksi nautitun pasta arrabiatan.

20130928_201410_resized.jpg

Valkkaria ja arrabiataa..

Pasta arrabiata

3 kypsää tomaattia

2 punaista chiliä

1 keltainen makea sipuli

2-3 valkosipulinkynttä

2-3 rkl tomaattipyreetä

1/2 prk tomaattimurskaa (vinkki: kirsikkatomaateista tehty murska on makeampaa)

reilusti oreganoa (tuoretta tai kuivattua)

nokare luomuvoita (tai maidottomasti margariinia)

loraus oliiviöljyä

ripaus valkopippuria

yrttisuolaa

suolaa & mustapippuria myllystä

pikkuisen juoksevaa hunajaa (tai tummaa siirappia)

raastettua parmesaania (tai vegaanista Cheezlyä)

(muutama ruokalusikallinen ruskistettua tummaa soijarouhetta)

Ohje: pilko tomaatit ja kuumenna kasari, lisää pannulle nokare voita ja laita tomaattikuutiot paistumaan. Anna tomaattien porista pannulla sillä aikaa, kun pilkot sipulin, valkosipulit ja chilit (siemenineen) – lisää pilkotut sipulit ja chilit pannulle ja vähennä lämpöä. Lorauta pannulle oliiviöljyä, lisää samalla reilusti oreganoa ja pari-kolme ruokalusikallista tomaattipyreetä, sekoita hyvin. (Jos haluat lisätä kastikkeeseen proteiinia, lisää pannulle tässä vaiheessa muutama ruokalusikallinen tummaa soijarouhetta).

Maista tomaatteja ja mausta, anna seoksen porista miedolla lämmöllä vartin verran. Lisää pannulle tomaattimurskaa, maista uudelleen ja mausta tarvittaessa lisää. Anna vielä hautua toinen vartti ja tarjoa tuorepastan ja parmesaasin kera.

20130927_183919-1_resized.jpg

Lähichilit, niin kauniita niin maukkaita <3

Nyt illalla mietin, mitä kaikkea lähiruokaa ja kotitekoista omasta ruokavarastosta löytyykään. Chilejä siis juuri tällä hetkellä on oikein kiva pussillinen (naapurin kasvattamia ja postilaatikkoon pudottamia, kiitos vaan!), entinen mökkinaapuri toi juuri kukkia ja säilöttyjä avomaankurkkuja (iso purkillinen, riittänee koko talveksi), tuorepuristetettua omenamehua (äitini työpaikalta, omat omppupuut kun olivat kovin kaljuja tänä vuonna) oli vielä viime viikolla jääkaappi pullollaan, mutta mehu oli niin herkullista ettei sitä malttanut säästää myöhemmäksi, viinimarjamehua saadaan varmasti tänäkin vuonna anopin keittiöstä, sienet metsästä, marjat ja perunat naapurin kanssa jaetuista pensaista ja maasta – että sellainen lähi- (ja luomu!!) ruokapiiri ja ihan vahingossa – en kyllä valita ja ehkä ensi vuonna piilevä viherpeukaloni on ajoissa kuopsuttamassa takapihan maata!

Koti Ruoka ja juoma