Se kliseinen maaseudun rauha

Juuri sitä tarvitsin tänään.

20130625_205734_resized.jpg

Mikään ei ole rentouttavampaa kuin veden tuijottelu ja vanhan pihakeinun narina

 

Olin aamulla osallisena kolarissa ja sekös pisti tärisyttämään koko loppupäiväksi. Töissä tsemppailin, kun ei kuitenkaan käynyt mitään (mitä nyt auto kärsi..). Kotimatkan ajelin pikkuteitä ja odottelin risteyksissä varmuuden vuoksi vähän normaalia pidempään ennen kaasun painamista. Jokaisissa liikennevaloissa odotin kolausta takapuskuriin. Kotipihassa oli voittajafiilis – olinhan (niinsanotusti) noussut heti takaisin ratsun selkään! 

Hetki sitten sain vielä ystävältä bulgarialaisen ohjeistuksen tehdä kolme kuperkeikkaa sängyllä, päädystä jalkojen suuntaan – ja päivän huolet jäävät taa. Taidankin siis mennä tekemään kuperkeikkoja!

P.s. Keltaisen tuvan katossa on muuten pääskyjen pesä. Tsirp-tsirp vaan – siirtyyköhän meidän kattoremontti ensi kesälle?

Suhteet Oma elämä

Sieni-munakoisopata

20130615163631883.jpg

Padan kanssa tarjolle sopii vaikkapa pasta

Sieni-munakoisopata

1 rasiallinen siitakesieniä (myös herkkusienet tai portobellot käyvät)

1 pieni munakoiso ohueksi viipaloituna

2-3 keltaista makeaa sipulia

3-4 valkosipulinkynttä viipaloituna 

kirsikkatomaatteja

silputtuja tuoreita yrttejä (lipstikkaa ja basilikaa tai oreganoa, ruohosipulia ja lehtipersiljaa..)

pinjansiemeniä

mustapippuria & suolaa myllystä

pienen pieni ripaus chiliä tai vaihtoehtoisesti yksi mieto tuore chili viipaloituna

noin puolikkaan limen mehu

juoksevaa hunajaa

luomuvoita paistamiseen

oliiviöljyä

raastettua pecorinoa tai parmesaania

Ohje: viipaloi sienet, sipulit ja munakoiso, puolita kirsikkatomaatit. Paista munakoisoa voissa kasarissa kunnes palat ovat pinnaltaan hieman ruskistuneet. Lisää joukkoon viipaloidut sipulit ja hetken kuluttua sienet ja pinjansiemenet (ja chilikin vielä, jos käytät tuoretta chiliä).

Lisää mausteet ja sekoita huolellisesti.

Lisää pannulle tilkka oliiviöljyä sekä kirsikkatomaatin puolikkaat, paista hetki. Mausta hunajalla ja limellä, maista ja mausta tarvittaessa lisää. Pata on valmista, kun tomaatit ovat lämmenneet kunnolla ja vähän pehmenneet.

Koristele tuoreilla yrteillä ja raasta päälle pecorinoa tai parmesaania. Tarjoile täysjyväriisin tai pastan kera tai lisukkeena.

Koti Ruoka ja juoma