Teetä synttäritytölle

Ihanaisella työkaverillani oli viikonlopun aikana syntymäpäivä ja juhlat. En harmikseni päässyt paikalle, mutta aamulla askartelin hänelle pienen paketin – teepaketin.

wp_20140908_09_52_03_pro.jpg

Askarteleminen on melkein yhtä rentouttavaa ja hauskaa kuin leipominen ja kokkaaminen, siispä iso kuppi (lue: pannullinen) vihreää teetä itselle ja askartelutarvikkeet viereen! 

Teepaketin rakentamiseen tarvitset puhtaan purkin (lasipurkki, peltipurkki, tukeva pahvirasia, ..), paria erilaista kivaa paperia (kierrätettyä askartelupaperia,  nätin servetin tai vaikkapa ohutta kangasta), paperiliimaa, hyvän ohuen tussin, pätkän narua tai nauhaa, irtoteetä – ja jos haluat teepurkin kylkeen hunajapurkin, tarvitset hunajaa ja toisen puhtaan purkin (mielellään lasi).

wp_20140908_09_52_29_pro.jpg

Leikkasin ensin servetistä taustan ”etiketille” ja askartelupaperista pienemmän palasen, johon kirjoitin teelle nimen, laadun ja haudutusohjeen. Liimasin paperit kevyesti päällekkäin purkin kylkeen ja täytin purkin irtoteellä. Ja vielä hunajapurkki narulla kiinni teepurkkiin ja lahja oli valmis!

wp_20140908_09_53_35_pro.jpg

Onnea vielä lahjan saajalle, jos tekstiä luet! <3

P.S. Kävin myös myöhemmin tänään turistina Helsingissä, ennen ruotsin kurssia käytin luppoajan vierailemalla Mantan luona, hän oli kovin kaunis (ja ruotsintunnillakin oli muuten tänään kivaa!).

wp_20140908_15_10_06_pro.jpg

Suhteet Ystävät ja perhe DIY

Lauantai, huomenta

..hidasta aamua ja hyvää alkavaa päivää. Kun viikonloppuaamut usein kuluvat töissä, oppii vapaiden viikonloppujen hitaita ja rauhallisia aamuja arvostamaan aivan eri tavalla – harvinaista herkkua niinkuin omat aamupalanikin. Ulkomailla ja reissussa iskee usein aamupalainnostus, mutta kotona aamupalaksi riittää suuri kuppi vihreää teetä, jugurttikin ehkä. Paitsi silloin kun aamun hitaus ja nälkä yllättävät. Tänäaamuna palasin Tallinnan reissun lämpimiin kesäaamuihin ja paahdoin jugurtin seuraksi pähkinöitä.

wp_20140830_10_01_04_pro_2.jpg

Aamupalapähkinät

noin 200 g erilaisia pähkinöitä ja manteleita oman maun mukaan

ripaus merisuolaa

juoksevaa hunajaa ja/tai vaahterasiirappia

Ohje: kuumenna kuiva laakea pannu, lisää pähkinät ja paahda hetki – varo etteivät pähkinät pala! Kun pähkinöiden pinta on hieman ruskistunut, lisää hunajaa tai vaahterasiirappia sen verran, että pähkinät maustuvat. Rouhi sekaan vähän merisuolaa, sekoita hyvin ja anna jäähtyä pannulla huoneenlämpöiseksi.

Tarjoa maustamattoman jugurtin kanssa ja säilytä loput pähkinät seuraaville aamuille kannellisessa lasipurkissa.

**************

 

Slow and long Saturday mornings and free weekends are a bliss when so many weekends just quickly pass while working. You learn appreciate the slowness in a completely different way when it´s a rare treat – like my Saturday brekkie today. With a hint of slow summer mornings from the holiday trip to Tallinn l decided to roast some nuts and almonds to go with plain yoghurt. Simple and delicious!

Breakfast nuts

approx. 200 g mixed nuts and almonds for your own taste

hint of sea salt

runny type of honey and/or maple syrup

Recipe: heat up a dry large pan, add nuts and roast for a while – be careful not to burn them! When the nuts have taken a bit of color, add honey and maple syrup, just for taste not too much to sweeten. Add a hint of grounded sea salt, mix well and let cool down on a pan until room temperature.

Serve with plain yoghurt and store rest of the nut mix in a glass jar with a lid.

Koti Ruoka ja juoma