Välipalaksi

20130618_214553_resized.jpg

Yksinkertainen on kaunista ja maukasta.

Vuosia sitten söin jossakin helsinkiläisessä kahvilassa baagelin tuorejuustolla. Annoksen mukana oli pieni kipollinen maukkaita vihreitä oliiveja. Aina  välillä mieleni teki paahdettua baagelia, oliivia ja tuorejuustoa – juomaksi jäävettä tai colaa pillillä lasipullosta.

Jostain sain päähäni maistaa gluteenittomia aamiaissämpylöitä tuorejuuston ja oliivien kera ja maku on kovin samanlainen – miten voikaan gluteeniton pakastesämpylä maistua niin hyvälle!

Baagelin korvike -välipalaan tarvitset

1-2 Moilasen gluteenitonta pakastesämpylää (Breakfast bun tms.) sulatettuna 

1 pkt Philadelphia -tuorejuustoa

isoja napakoita vihreitä oliiveja

Ohje: leikkaa sämpylä puoliksi, paahda leivän paahtimessa tai kuivalla paistinpannulla leikatuilta pinnoilta rapsakaksi. Levitä lämpimän leivän päälle reilu kerros tuorejuustoa ja napostele siinä sivussa vihreitä oliiveja.

Uskomatonta, mutta herkullista!

Koti Ruoka ja juoma

Kirsikan kuolema

Olen surullinen.

20130618_205032_resized.jpg

Se talvi oli kirsikalle kohtalokas. Se oli kirsikan (ja toisenkin) kuolema. Piilevä viherpeukaloni on lannistunut.

Onneksi perunanvarret alkavat jo nousta maasta.

20130618_205006_resized.jpg

Ja herneenversot myös.

20130618_205056_resized.jpg

Sipulitkin sieltä kurkistavat!

20130618_205107_resized.jpg

Ja niin minä mietin, miten minustakin kuoriutuisi kotipuutarhuri – näistä pihan antimista kun en voi ottaa kunniaa itselleni, naapuriapu on tässä ollut ratkaisevassa roolissa.

Sentään ihan itse tuvan porstuan kulmalle ripustin amppelimansikan, josta erottaa jo raakileita – ja jota rakkaudella hoidan.

20130618_204838_resized.jpg

 

Koti Sisustus