Perjantaifiiliksin..

Juuri nyt en kuule mitään. Ja näen vain Arto Tuunelan.

20131122_232617_resized.jpg

Pariisin Kevät Järvenpäässä 22/11/2013

Aiemmin päivällä näin inkivääriä ja suklaata ja leivoin niistä brownieita.

Suklaa-inkivääribrowniet

100 g luomuvoita

75 g tummaa Reilun kaupan suklaata

1 dl tummaa kaakaojauhetta 

3 rkl kaakaonibsejä

2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

ripaus suolaa

2 kananmunaa

2 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl jauhoja (tällä kertaa käytössä olivat gluteenittomat Semperin Mix -jauhot)

1 1/2 dl manteleita

+ 50 g tummaa suklaata sulatettavaksi suklaakakkusen pinnalle koristeeksi

20131122_201352_resized.jpg

20131122_203044_resized.jpg

Ohje: sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä, sekoita tasaiseksi. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita suklaan joukkoon kaakaojauhe, kaakaonibsit ja raastettu inkivääri, mausta pienellä määrällä suolaa ja sekoita hyvin.

Vatkaa sokeri ja munat sekaisin kulhossa, kaada joukkoon suklaaseos ja sekoita tasaiseksi.

Hienonna mantelit rouheeksi ja mittaa jauhojen kanssa taikinan sekaan. Sekoita nopeasti.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan (noin 20 x 30 cm) ja paista uunin keskitasolla 175 °C noin 20 minuuttia. Suklainen sisus saa jäädä pehmeäksi.

20131122_210643_resized.jpg

Sulata loput suklaasta ja levitä kakun päälle, tarjoile vaikkapa vanilijajäätelön kera.

***********

Keikan jälkeen kotona jouduin vielä kuuntelemaan kertaalleen (lue: viidennentoista kerran tänään, ainakin!) Pentti Holapan. Sitä kun ei Pariisin Kevään keikalla kuultu, mutta ah, niin monta muuta biisiä kuultiin ja niin hienolta se kuulosti!

Ainiin, kakku on menossa viemisiksi viikonlopun aikana, en siis päässyt sitä maistamaan (vielä), suklaan tuoksu tuvassa kyllä houkuttelee..

kulttuuri musiikki ruoka-ja-juoma