Pesto-vuohenjuustolasagne

Melkein en malta olla näyttämättä teille tänään vihdoin ja viimein ihan oikeasti valmistunutta salia eli tulevaa olohuonetta, mutta aion kuitenkin odotella huomiseen, että saan kuvia päivänvalossa. Sen sijaan pesto-vuohenjuustolasagnen resepti, olkaa hyvät! (sisältää itse tehtyä pestoa ja gluteenittomia tuorepastalevyjä!)

20130309141541268.jpg

Tuorepastalevyt tein kahdella eri ohjeella. Gluteenittoman jo aiemmin tänne jakamallani ohjeella ja tavallisen vehnäversion Amaretton anopin ohjeella. Molempiin riitti sopivasti 3 munan pastataikinat.

Pastan kanssa uuniin meni rucolapestoa, vuohenjuustoa, tomaatti- ja vaaleaa kastiketta.

Rucolapesto

ruukku rucolaa

1/2 ruukkua basilikaa

pala parmesaania (maun mukaan)

puoli kourallista pinjansiemeniä

2-3 valkosipulinkynttä

mustapippuria myllystä

noin 1 dl oliiviöljyä

1 limen mehu

suolaa myllystä

hunajaa (maun mukaan)

(lasagneen lisättävään pestoon silppusin myös 1/2 keltaisen sipulin)

Ohje: silppua, murskaa, sekoita, anna maustua. Koska tämä pesto laitettiin lasagneen, kaikki ainekset saivat jäädä rouheiksi.

20130309133403381.jpg

Tomaattikastike

rasiallinen kirsikka- tai luumutomaatteja

3 dl paseerattua tomaattia

1 pieni purkillinen tomaattipyreetä

2 valkosipulinkynttä

1/2 sipulia (siis se puolikas, mikä jäi tuosta pestosta yli)

1 dl ruokakermaa tai kermaa

tilkka oliiviöljyä

mustapippuria myllystä

yrttisuolaa

(basilikan ja rucolan rippeitä pestosta)

 

Vaaleakastike

3-4 dl valkokastiketta (köhöm, tämä on oma akilleen kantapääni ruuanlaitossa, en osaa valmistaa valkokastiketta, etenkään maissijauhoista siispä ostin ihan kaupasta Dolmion versiota, joka on gluteeniton)

1 punasipuli

pieni pala raastettua parmesaania

1/2 dl ruokakermaa tai kermaa

mustapippuria myllystä

 

Lasagne

lasagnelevyjä (jos et tee tuorepastaa, liota kuivia levyjä vedessä noin 20 minuuttia)

rucolapestoa

tomaattikastiketta

vaaleaakastiketta

1 paketti vuohenjuustoa (sitä pehmoista, ilman kuoria)

1 pallo mozzarellaa

Ohje: aloita lasagnen kasaaminen kastikkeella (ihan kummalla vaan kastikkeella, minä aloitin tomaattisella, joten vaalea jäi päälle). Lisää joka toiseen kerrokseen murennettua vuohenjuustoa sekä rucolapestoa sinne tänne. (itse lisäsin vuohenjuuston sekä peston tomaattikastikekerroksiin, mutta ei sen niin väliä kumpaan). Päällimmäisen kastikekerroksen päälle lisätään vielä ripotellen sekä vuohenjuustoa että pestoa ja vielä mozzarellaa viipaleina.

Paista uunissa keskitasolla 180°C noin 30 min (jos käytät kuivia lasagnelevyä, pidä uunissa noin 45-60 min). Anna vetäytyä esim. foliolla peitettynä ainakin 30 min. Tarjoile vihersalaatin kera.

20130309152150620.jpg

P.S. Reseptistä saat vegaanisen käyttämällä hunajan sijasta siirappia ja kerman tilalla kaura- tai soijakermaa. Juustot voi korvata Cheezlyllä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.