Ranskalainen kalapata (bouillabaissenakin tunnettu)

Bouillabaisse menee jo sanana kategoriaan ”liian vaikea” – tai siis meni, vaan ei menekään enää! Yhtä tomaattisen punaista kalapataa viisaampana (ja vatsa täynnä) voin kertoa, että bouillabaisse on paljonkin helpompi keitellä kuin lausua.

wp_20140627_17_06_42_pro.jpg

Resepti oli tällä kertaa lähes orjallisesti Hesarin Ruoka -sivuilta noudatettu. Vain tomaattipyreetä taisi mennä pikkuisen ohjetta enemmän ja simpukat tämä vainoharhainen kotikokki keitteli erillään, maistoi ja vasta sitten lisäsi pataan – ettei vaan olisi mennyt koko pata aivan pieleen simpukoiden takia! Joka tapauksessa, kokeilemisen arvoinen resepti, jos merenelävät maistuvat! 

(..ja ruokailun päätteeksi tekee mieli nuolla lautanen!)

koti ruoka-ja-juoma