Raparperia muffinssissa

..vaiko muffinssia raparperissa? – sen verran reilusti tuli tuota takapihalla versoavaa kirpeää herkkua muffinsseihin sekoitettua.

972133_144463539082532_295636342_n.jpg

Raparperireseptejä versoaa nyt myös lehdissä ja blogeissa ja työpaikallakin niitä vaihdetaan lähes yhtä tiuhaan tahtiin kuin uusia suuria lehtiä ja varsia puskee takapihan maasta. Koska keittiön laatikoista löytyi myös useampia eriparisia ylimääräisiä muffinssivuokia leivoin pika-pikaa raparperimuffinsseja valkosuklaalla höystettynä. Muffinssit oli niin nopeakin valmistaa, että kokonaisuudessaan aikaa raaka-aineista uunituoreiksi herkuiksi meni ehkä 20 minuuttia.

Raparperimuffinssit

75 g luomuvoita 

1 dl ruokosokeria

1 kananmuna

1,5 dl vaniljan makuista soijajugurttia (esim. Alpro Soya tai vaihtoehtoisesti vaniljasokerilla maustettua turkkilaista jugurttia)

3-4 dl jauhoja (esim. Semperin Grov Mixillä saa vähän rapsakkuutta)

1,5 tl ruokasoodaa

3,5 dl pieneksi pilkottua raparperia

1 levyllinen valkoista suklaata (100-150 g)

(ripaus kanelia tai kardemummaa)

Ohje: vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri kulhossa. Riko joukkoon kananmuna sekä jugurtti ja vatkaa kunnolla sekaisin. Mittaa ruokasooda jauhojen joukkoon ja lisää myös kuivat ainekset taikinaan, sekoita nopeasti. 

Kippaa sekaan pilkotut raparperit ja rouheiksi paloiksi murskattu valkosuklaa. Mausta halutessasi kanelilla ja/tai kardemummalla.

Nostele taikina muffinssivuokiin niin, että vuoka täyttyy noin 3/4 taikinasta. Huomioi, että taikina on painavaa ja tarvitsee tukevan vuuan. Paista muffinsseja keskitasolla 200°C uunissa kymmenisen minuuttia. 

Herkuttelija tarjoaa tuoreet muffinssit vaniljajäätelöpallon tai vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.

koti ruoka-ja-juoma