Raparperitaivas

Raparperin tuoksu on huumaava. Keiteltyäni pihan raparpereista ja viime kesän mansikoista hilloketta, olisin halunnut hengittää vain sisään päin ja pullottaa tuoksun! Tuoksun lisäksi aika taivaista oli myös hillokkeen ympärille leivottu kakku.

wp_20140630_13_09_06_pro.jpg

Raparperiunelma

Raparperi-mansikkahilloke:

noin 500 g raparperia

noin 3 dl mansikoita (jäiset tai tuoreet käyvät molemmat)

150 g ruokosokeria tai intiaanisokeria

1 dl vettä

pari rkl sitruunanmehua

ripaus vaniljasokeria tai vaniljaa tangosta

 

Kakkupohja & kansi:

180 g tomusokeria

180 g mantelijauhoa

180 g jauhoja (käytin Semperin Mixiä tässäkin)

180 g pehmeää luomuvoita

2 tl leivinjauhetta

1 rkl kardemummaa

1 luomumuna + 1 keltuainen

Ohje: keitä ensin hilloke – pese raparperit hyvin ja pilko ne noin sentin kokoisiksi paloiksi isohoon kattilaan, kippaa mukaan mansikat, vesi ja sitruunanmehu. Kuumenna muutama minuutti ja sekoita joukkoon sokeri (ja vanilja). Anna kiehua miedolla lämmöllä vartin verran, jätä seos jäähtymään.

Mittaa kakkupohjan kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuuan pohjalle niin, että taikina nousee vuuan reunoille muutaman sentin. Lusikoi pohjan päälle 3-4 dl raparperi-mansikkahilloketta. Levitä loput taikinasta lusikan avulla hillokkeen päälle. Hilloke saa pilkottaa reunoilta ja muutenkin, taikina leviää uunissa tasaisemmaksi kanneksi kakun päälle.

Paista uunissa keskitasolla 180° noin 45 minuuttia tai kunnes kakun ”kansi” on rapsakan ruskistunut. 

Jäähdytä huoneenlämpöiseksi, koristele tomusokerilla, sitruunamelissan lehdillä ja tuoreilla mansikoilla. Tarjoa kahvipöydässä vanilijajäätelön kera (..ja ota vielä toinen tai kolmaskin pala!).

P.s yli jääneen hillokkeen voi nautiskella vaikkapa nokkoslettujen tai perinteisten räiskäleiden kyljessä – nam!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.