Raparperivaahto
Eli ties kuinka monesko yritys tyhjentää pakastin viime kesän pakastetuista herkuista.
Raparperivaahdon ainekset ennen annosten kokoamista
Raparperivaahto
muutama (gluteeniton) kaurakeksi
3 dl rapaperiviipaleita (tuoreita tai pakaste, kumpi vain käy, mutta muista valuttaa sulaneet pakasteraparperit!)
1/2 dl siirappia
1 rkl vettä
1/4 tl kanelia
vaniljatanko
2 1/2 dl vispautuvaa vaniljavaahtoa
Ohje: mittaa kattilaan raparperi, siirappi, vesi ja kaneli ja lisää vielä vaniljatanko sellaisenaan. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Anna valmiin seoksen jäähtyä huoneen lämpöiseksi.
Vatkaa vaniljavaahto ja laita jääkaappiin odottamaan.
Sekoita vaniljavaahtoon jäähtynyt raparperiseos ja murustetut keksit. Tarjoa raparperivaahto heti tai pidä ainekset erillään ja sekoita yksi annos kerrallaan joko täysin sekoittaen tai kauniiseen lasiin kerroksittain kooten.
*************************
Äitienpäivän erikoisversiona kiikutin naapuriin aamupäivällä lasillisen raparperivaahtoa, jossa kaurakeksien tilalla oli gluteenittomia suklaakeksejä murustettuna sekä vähän viime kesän mansikkaa alimman suklaakeksikerroksen päällä:
Vain mielikuvitus on rajana!