Riisipampuloita avokaadolla ja lohella
Kotoa löytyy sushiriisiä (ja jos ei löydy, niin ainakin puuroriisiä) ja wasabijauhetta. Töiden jälkeen nappasin kaupasta matkaan mukaan pienen palan lohta ja pari avokaadoa (ja soijakastiketta ja sushiin tarkoitettu viinietikkaa).
Riisi, jonka jäähtymistä en malttanut odottaa
Kotona keittelin riisin Tokyokanin ohjeen mukaisesti – huuhdoin, liotin, keitin ja haudutin. En vain malttanut antaa jäähtyä tarpeeksi pitkään.
Leikkasin avokaadosta viipaleita (ja söin kuormasta). Lohesta leikkasin muka-viipaleita, oikeasti omituisen mallisia palasia tai jopa könttejä. Oikeaoppisia lohen (tai minkä tahansa muunkin kalan) leikkausohjeita otetaan mieluusti vastaan, kiitos! Olen kalankäsittelijänä kovin aloittelija..
Juuri sopivan kypsää avokaadoa ja lohikönttejä
Kun riisi oli (mukamas) jäähtynyt ja muut ainekset viipaloitu, pyörittelin riisistä ruokalusikan avulla pampuloita ja pampulat peittelin avokaadolla ja lohella. Eivät oikein muistuttaneet nigireitä nämä pampulat, mutta maistuivat kyllä hyvältä!
Vihdoinkin!
Nautin etäisesti nigirisushia muistuttavista riisipampuloistani ja siitä, että talo oli aivan hiljainen.
Yksin kotona: ihan vain minua varten! (kissakin tosin sai lohesta maistiaisen..)
Huomisen työpäivän lounas on jo pakattuna pieneen rasiaan!
P.S. Sushien valmistamista ei kannata ottaa niin vakavasti. Toki on oikea tapa ja väärä tapa valmistaa esimerkiksi sushiriisi, mutta jos nyt sattuu kokkailemaan jotakin siltä väliltä ja ruoka maistuu (jos ei muille niin itselle), en ottaisi paineita sushirullien tai nigirien oikeasta mallista tai maun vivahteista. Minulla ainakin oli myös hirmuisen kivaa näitä pampuloita pyöritellessä, ihan vain itselleni!