Samalla pannulla
Kokkailen suhteellisen usein ruokaa ja välipaloja vain itsellenikin, mutta en millään viitsisi liata leikkuulautaa ja montaa kattilaa ja pannua vain yhtä pientä iltapalaa varten, ja vielä lämmittää uuniakin! Siispä tein kaiken samalla pannulla, ilman leikkuulautaa.
Lämpimät iltapalaleivät (gluteeniton)
1 Moilasen pyöreä pakastesämpylä sulatettuna (esim. aamiaissämpylä)
1 valkosipulinkynsi
1 rkl aurinkokuivattua tomaattia paloina öljyssä
1 tuore tomaatti
2 rkl tomaattipyreetä
juoksevaa hunajaa (ihan vähän makeutta antamaan)
mustapippuria myllystä
yrttisuolaa
pari pientä palaa juustoa (ihan jotain tavallista, mitä jääkaapista sattuu löytymään)
nokare fetajuustoa (tai vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa tai..)
oliiviöljyä
tuoretta basilikaa (tai muita tuoreita yrttejä)
Ohje: sulata ja halkaise sämpylä. Kuumenna pieni määrä oliiviöljyä pannulla. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi (ihan vaan pienellä veitsellä suoraan kädestä pannulle). Paista sämpylän puolikkaita hetki molemmilta puolilta valkosipulinviipaleiden päällä. Kun leivät ovat vähän ruskistuneita, siirrä ne ja valkosipuli sivuun lautaselle.
Lusikoi pannulle 1 rkl aurinkokuivattua tomaattia. Älä valuta purkin öljyä pois lusikasta, öljyä saa tulla mukaan pannulle. Viipaloi tuore tomaatti suoraan pannulle. Lisää 2 rkl tomaattipyreetä, sekoita lastalla ja lisää mausteet. Anna paistua, kunnes tomaatit ovat pehmenneet.
Siirrä tomaattiseos lastalla pannun toiseen reunaan ja lisää leivät takaisin pannun keskelle. Tässä vaiheessa lieden tehojen tulee olla melko pienellä ettei leipä pala. Leikkaa arkijuustosta veitsellä parisen viipaletta ja lisää suoraan pannulle toiseen reunaan. Varo ettei juusto sula aivan veteläksi.
Nosta pannu pois levyltä. Nosta leivät lautaselle. Murenna leipien päälle fetajuustoa ja nosta tomaattiseosta lastalla leipien ja fetan päälle. Nosta viimeisenä juusto lastan avulla päällimmäiseksi. Mausta tuoreilla yrteillä.
Ja nopea ja maukas iltapala yhdelle on valmis!