Siikaa Nahm Jim

Kotona ruokaa laittaessa olen viime aikoina innostunut enemmän vaalealihaisista kaloista kuin vaikkapa lohesta, ja kun edellisestä thai-kokkailusta jäi yli vähän Nahm Jim -kastiketta, lauantain lounas maustettiin myös thai-tyyliin.

20130817_121734_resized.jpg

Siikaa Nahm Jim (2:lle)

2 siikafileetä (tai kuhakin käy..)

1 limen mehu

pieni pala ohueksi suikaloitua inkivääriä

muutama lehti silputtua tuoretta korianteria

2 kevätsipulia tai uutta punasipulia varsineen

Nahm Jim -kastiketta (maun mukaan)

(tilkka kookosmaitoa)

Ohje: kuumenna kasari ja lisää siikafileet (nahkapuoli ylöspäin), paista muutama minuutti (fileen pintaa tarkkaillen). Käännä file nahkapuoli alaspäin ja paista kunnes nahka saa hieman väriä.

Lisää pannulle sipulit (ja tarpeen mukaan tilkka öljyä), kuullota hetki ja purista lisäksi limen mehu. Lisää inkivääri ja maun mukaan Nahm Jim -kastiketta. Lisämakua antamaan voit lisätä tilkan kookosmaitoa. Anna ”kastikepohjan” kuplia ihan hetki miedolla lämmöllä ja kala on valmista tarjolle.

Tarjoa jasmiiniriisin kera ja koristele silputulla tuoreella korianterilla.

P.s. jämäruuat kunniaan, ei heitetä ylijäämiä hukkaan! 

koti ruoka-ja-juoma