Tuorepuuro mustikasta

Tuorepuuro oli vielä eilen aamulla mielestäni vaikea ja hidas valmistaa – kunnes työpäivän lounaalla makustelin mansikkaista tuorepuuroa ääneen, ja mitä parhain työparini ystävällisesti korjasi (ennakko-)luuloni tuorepuuroja kohtaan. 

wp_000934.jpg

Olisin halunnut mustikkapuuron päälle kookoshiutaleita, koska mustikka ja kookos ovat niin oiva pari!

Kotiin päästyäni en tietenkään muistanut enää puoliakaan ohjeistuksesta, saati suositeltavista raaka-aineista ja vielä vähemmän lauantai-aamuna kauppalappua kirjoittaessa. Kaupasta tarttui matkaan kuivattuja aprikooseja, maustamatonta soijajugurttia, mantelimaito.. erilaisia siemeniä ja pähkinöitä tuvan kaapeissa olikin jo valmiiksi ja chia-siemenistä oli turha edes haaveilla lähikaupan hyllyillä. Mustikka valikoitui mauksi toissasyksyn (kyllä, toissa ei viime..) suuren suuren mustikkasadon vuoksi.

Mustikkatuorepuuro

1/2 l mantelimaitoa

noin 2 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)

noin 2 dl maustamatonta soijajugurttia

noin 1 dl siemeniä, pähkinöitä ja/tai kuivattuja hedelmiä (itse käytin auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä, cashewpähkinöitä ja kuivattua aprikoosia)

noin 2 dl mustikoita (tai muita marjoja tai vaikkapa omenaa)

(hunajaa maun mukaan tai ei ollenkaan)

Ohje: mittaa kaurahiutaleet, siemenet ja pähkinät kulhoon. Pilko joukkoon kuivatut aprikoosit. Mittaa päälle mantelimaito ja soijajugurtti, sekoita hyvin. Peitä kulho kelmulla tai kannella ja laita jääkaappiin turpoamaan vähintään tunniksi, mielellään yön yli.

Kun seos on turvonnut, lisää joukkoon marjat, laita blenderiin tai sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi puuroksi. Jos puuro on liian löysää, lisää jugurttia tai vähän kaurahiutaleita. Makeuta halutessasi hunjalla.

Vinkki: mustikan makupariksi sopii erinomaisesti kardemumma taikka vaikka kaneli tai kookos. Omenaisena tai päärynällä puuroon sopisi myös hyvin ripaus kanelia. Puuro säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Oli siis helppo ja nopeakin (tekovaihe) – huomista aamupalaa odotellessa!!

koti ruoka-ja-juoma