Valkoherukka-vadelmasmoothie

Valkoherukka on yksi suosikkimarjoistani, mutta sen käyttäminen etenkin talvella, tuntuu välillä hankalalta. Vispipuuro olisi perinteinen ratkaisu, ja joskus olen tehnyt valkoherukoista piirakkaa, kesällä tuoreet marjat on kiva heittää luonnonjugurtin sekaan aamupalalla. Tällä kertaa jääkaapista löytyi myös luonnonjugurttia ja sattumalta muutama nektariini, näistä sekoittelin kivan kirpsakan smoothien pakastettujen valkoherukoiden kanssa.

20131104_213112-1_resized.jpg

Smoothien jäähileinen valkoherukka-jugurttipohja näytti herkulliselta sellaisenaankin!

Valkoherukka-vadelmasmoothie

pari dl jäisiä valkoherukoita

pari dl jäisiä vadelmia

pari dl maustamatonta jugurttia (mielellään vähän paksumpaa, turkkilaista ja kreikkalaista jugurttia tai vegaanisena maustamatonta soijajugurttia)

pari-kolme kypsää nektariinia kuorittuna ja paloiteltuna

vajaa rkl hunajaa tai siirappia

20131104_213221-1_resized.jpg

Ohje: hurauta valkoherukat, nektariinit ja maustamaton jugurtti sekaisin ja kuohkeaksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää osa vadelmista, sekoita, lisää vadelmia, sekoita, lisää loput vadelmat, sekoita tasaiseksi – maista ja makeuta tarvittaessa hunajalla tai siirapilla.

Herkuttele aamu- tai välipalana.

20131104_213951-1_resized.jpg

Banaani tuntuu olevan smoothien perusraaka-aine, mutta tähän smoothieen en banaania kaivannut – itse asiassa smoothiesta tuli kirpsakan raikas ilman banaania, nam!

koti ruoka-ja-juoma