Valkoherukka-vadelmasmoothie
Valkoherukka on yksi suosikkimarjoistani, mutta sen käyttäminen etenkin talvella, tuntuu välillä hankalalta. Vispipuuro olisi perinteinen ratkaisu, ja joskus olen tehnyt valkoherukoista piirakkaa, kesällä tuoreet marjat on kiva heittää luonnonjugurtin sekaan aamupalalla. Tällä kertaa jääkaapista löytyi myös luonnonjugurttia ja sattumalta muutama nektariini, näistä sekoittelin kivan kirpsakan smoothien pakastettujen valkoherukoiden kanssa.
Smoothien jäähileinen valkoherukka-jugurttipohja näytti herkulliselta sellaisenaankin!
Valkoherukka-vadelmasmoothie
pari dl jäisiä valkoherukoita
pari dl jäisiä vadelmia
pari dl maustamatonta jugurttia (mielellään vähän paksumpaa, turkkilaista ja kreikkalaista jugurttia tai vegaanisena maustamatonta soijajugurttia)
pari-kolme kypsää nektariinia kuorittuna ja paloiteltuna
vajaa rkl hunajaa tai siirappia
Ohje: hurauta valkoherukat, nektariinit ja maustamaton jugurtti sekaisin ja kuohkeaksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää osa vadelmista, sekoita, lisää vadelmia, sekoita, lisää loput vadelmat, sekoita tasaiseksi – maista ja makeuta tarvittaessa hunajalla tai siirapilla.
Herkuttele aamu- tai välipalana.
Banaani tuntuu olevan smoothien perusraaka-aine, mutta tähän smoothieen en banaania kaivannut – itse asiassa smoothiesta tuli kirpsakan raikas ilman banaania, nam!