Vegaaninen välipalaleipä

Täysjyväruisleipä ja tofu – kuitua ja proteiinia. Niistä on hyvä välipala tehty.

20130812_182655_resized.jpg

Vegaaninen välipalaleipä

pari palaa täysjyväruisleipää (ei haittaa, jos ei ole ihan tuorettakaan)

pehmeää tofua (esim. Jalotofu)

kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä 

hummusta

aurinkokuivattuja tomaatteja (luomu)

jääsalaattia tai rucolaa

paprikaa 

kurkkua

tomaattia

mustapippuria myllystä

yrttisuolaa

tilkka öljyä

Ohje: leikkaa leipä ja muutama reilun paksuinen siivu tofua. Kuumenna pannu ja kaada siihen tilkka öljyä, lisää pannulle pieni kourallinen siemeniä, yrttisuola ja pippuri, paahda hetki. Kerää siemenet keskelle pannua ja asettele tofu siementen päälle – paista molemmilta puolilta kunnes tofun pinta on vähän ruskistunut. Laita myös ruisleivänpalat hetkeksi pannulle lämpenemään.

Täytä pannulla paahtuneet leivät hummuksella ja salaatilla, lisää tofu ja muut kasvikset makusi mukaan. Kokoa leivälle vain sen verran täytteitä, että leivän saa vielä syötyä (yhtään ei tullut hamstrattua kasviksia oman leivän päälle…), herkuttele kivalta lautaselta ja voi hyvin.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.