Vegaaniset monen marjan muffinssit
Halusin monena päivänä syödä kirsikoita. Kirsikkapiirakka vanilijavaahdolla! Ei sittenkään, vaan brunssikutsu ja..
Valkosuklaiset monen marjan muffinssit (noin 16 kpl)
2 1/2 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 dl ruokosokeria tai intiaanisokeria
reilu luraus vaahterasiirappia
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria tai ripaus aitoa vaniljaa
ripaus kardemummaa
2 dl mantelimaitoa (tai jotakin toista kasvimaitoa)
1/2 dl kasviöljyä (käytin miedon makuista oliiviöljyä)
noin 3 dl (ainakin!) erilaisia tuoreita tai jäisiä marjoja (punaherukoita- ja mustaherukoita, kirsikkaa, vadelmia..)
1-2 pkt vegaanista valkosuklaata (esim. iChochin White Vanilla)
Ohje: lämmitä uuni 200°. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita, lisää joukkoon kevyesti sekoittaen mantelimaito ja kasviöljy. Nostele sekaan marjat ja rouheiksi paloiksi pilkottu valkosuklaa – säästä osa valkosuklaasta muffinssien päälle ripoteltavaksi.
Kun taikina on valmis, nostele reipas ruokalusikallinen pieniin muffinssivuokiin ja lisää päälle valkosuklaan paloja. Vuuat on hyvä täyttää noin 2/3.
Paista uunissa keskitasolla noin 25-30 min tai kunnes muffinssien pinta on kullanruskea.
(Herkuttele ja syö pari liian monta..)