Vegaaniset papupihvit

Oletko 1980 -luvun lapsi, joka tyytyväisenä dippaili lauantai-iltaisin eineslihapullia kermaviilikastikkeeseen? Oletko 2000 -luvun aikuisena (eineslihapullista tai jostakin muusta johtuen) kasvissyöjä, joka ajoittain kaipailee jotain muutakin kermaviiliin dipattavaa kuin sipsejä tai suikaloitua kurkkua ja porkkanaa? Minä olen ja vähän vahingossa eilen paistoin ja maistoin vegaanisia pihvejä, joita sekä eilen että tänään välipalaksi dippailin, kermaviiliin.

2013-10-14-17-49-25.jpg

Papupihvit

1 ptk pehmeää tofua (esim. Jalotofu)

1 prk mustapapuja liemessä (esim. Go Green)

1 prkl kikherneitä liemessä (esim. Go Green)

noin 1/2 dl tummaa soijarouhetta

2 rkl soijajauhoa (tai vaihtoehtoisesti 1 kananmuna)

1 keltainen sipuli

2-3 valkosipulinkynttä

muutama rkl mantelilastuja 

1 dl korppujauhoa

noin 1 dl raastettua vegaanista juustoa, joka sulaa (esim. Cheezly tai jotakin ihan tavallista jämäjuustoa jääkaapin perukoilta)

reilusti mustapippuria myllystä

yrttisuolaa ja/tai suolaa maun mukaan

ripaus paprikajauhetta

ripaus juustokuminaa

loraus oliiviöljyä

(ripaus kuivattua chiliä)

Ohje: valuta pavut ja kikherneet hyvin ja laita blenderiin, lisää joukkoon pehmeä tofu ja surauta muutaman kerran sekaisin – taikina saa jäädä hieman rouheiseksi. Mittaa sekaan mantelilastut, soijarouhe ja korppujauhot, surauta uudelleen ja kaada taikina leivontakulhoon. 

Lisää taikinan sekaan loraus oliiviöljyä (noin 3 rkl) ja sekoita, lisää soijajauho ja silputut sipulit ja sekoita uudelleen. Mausta taikina ja sekoita vielä kerran ja taas uudelleen, kun seuraavaksi lisäät raastetun juuston (kaltaisen tuotteen). 

Lusikoi taikinasta ruokalusikalla palloja ja taputtele pihveiksi tai pyörittele palloinksi leivinpaperille. Paista 200°C uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia/puoli, kunnes pihvien tai pullien pinta on hieman ruskistunut. Tarjoa valmiit pihvit kermaviilikastikkeen kera.

Kermaviilikastike

1 prk kermaviiliä ja/tai creme fraichea tai maustamatonta soijajugurttia vegaaniseen versioon

1/3 tl Dijon -sinappia

reilusti mustapippuria myllystä

pieni pätkä tuoretta kurkkua raastettuna

ripaus yrttisuolaa

Ohje: mittaa kermaviili kippoon, rouhi joukkoon mustapippuri, lisää muut mausteet ja raastettu kurkku – sekoita. Dippaile menemään papupihvien tai -pullien kanssa.

***************

Totta puhuen hieman epäröin tämän reseptin julkaisemisen kanssa, koska pihvien ulkonäkö ei silmiä hivele ja raaka-aineet ovat tylsääkin tylsemmän kuuloisia, mutta rohkeasti vaan kokeilemaan (etenkin kaikki ne, joiden lapsuusmuistoihin kuuluu eineslihapullien dippailu kermaviilikastikkeessa!). 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.