Ysärimuffinssit twistillä

..ja taitaa twistikin olla ysäriä, ainakin se kuminauha!

wp_20140612_20_20_17_pro20140612202618.jpg

Sitruunamuffinssia ja värikkäitä nonparelleja – ihan 1993!

Sitruunamuffinssit kookoksella

2 luomukananmunaa

2 dl sokeria 

100 g pehmeää margariinia

2 dl turkkilaista maustamatonta jugurttia tai rahkaa

2 1/2 dl gluteenittomia jauhoja

2 dl kookosjauhoja (jos kookoksesta ei tykkää, voi kookosjauhot korvata mantelijauholla tai ihan jollakin perusjauhollakin)

1-2 luomusitruunan mehu (ja kuorta koristeluun)

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

1 luomusitruunan kuori raastettuna

värikkäitä nonparelleja

sokerikuorrutetta – valmista tai vedestä ja tomusokerista sekoitettua (ohje: muutama rkl tomusokeria ja pieni määrä vettä sekoitetaan keskenään kunnes saadaan sopiva tahna. Tahnan voi maustaa vaikkapa sitruunamehulla)

Ohje: vaahdota munat ja sokeri kulhossa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jugurtti ja margariini toisessa astiassa keskenään tahnamaiseksi ja yhdistä muna-sokerivaahtoon. 

Mittaa jauhot toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää kuivat aineet taikinapohjaan varovasti sekoittaen. Lisää taikinaan sitruunanmehu, maista välillä ja lisää sitruunaa makusi mukaan (itse käytin noin 2 sitruunan mehun).

Täytä muffinssivuuat taikinalla noin 2/3 vuokien korkeudesta, että taikinalla on tilaa nousta. Paista 200°C uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes taikina ei enää tartu tikkuun kokeiltaessa.

Anna muffinssien jäähtyä ja kuorruta sokerikuorrutteella, raastetulla sitruunankuorella ja nonparelleilla.

Minä vien omat muffinssini huomenna töihin – täytyyhän ensimmäistä ihan oikeaa kesälomaa jotenkin juhlistaa

(vaikka se alkaakin vasta sunnuntain töiden jälkeen..)!  

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.