Laskiaispulla – onko mitään parempaa?

Ainoa talviaktiviteetti, joka tänä talvena Etelä-Suomessa onnistuu, on laskiaispullan syöminen.

Huomaan, että nämä pulla-asiat ja varsinkin laskiaispulla-asiat ovat muodostuneet minulle jonkinlaiseksi pakkomielteen poikaseksi. Ei se mitään. Kai se on ihan ok olla harrastuksia.

Mutta asiaan!

Laskiaispulla! Leivonnaisten aatelia! Opin viime vuonna, että mantelimassan voi tehdä hyvin helposti myös itse ja nyt kerron sen teille muillekin.

Mantelimassaan tarvitset:

1 dl mantelijauhetta

1dl tomusokeria

muutaman tipan karvasmanteliöljyä

noin ruokalusikallisen vettä

Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe keskenään ja lisää pari-neljä tippaa kasvasmanteliöljyä. Lisää vettä ja sekoita. Laita vettä ensin ihan vähäsen ja lisää tarvittaessa. Yllättävän pieni määrä riittää. Kun saat haluamasi koostumuksen, massa on valmis! Ja se on tosi hyvänmakuista ja juuri niin pehmeää kuin itse haluat.

Pullataikinavinkit löydät tämän linkin takaa.

Mielestäni paras mahdollinen laskiaispulla on suhteellisen pienikokoinen ja se sisältää sekä mantelimassaa että hilloa. Kumpaakin maltillisen määrän. Vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa sen sijaan kannattaa laittaa aivan epämaltillinen määrä.

Jos käytetään kaupan mantelimassaa, suosittelen raastamaan sen kermavaahdon sekaan.

Näin. Just näin.

koti ruoka-ja-juoma tutoriaalit