Exät maanantaiaamuisin ovat kuin rotat Aasiassa

Kuten Aasian matkailuun liittyvät rotat (ainakin oman kokemukseni mukaan), liittyvät exät uusperheen elämään. Väistämättömästi, vaikka muuta toivoisi.

Meillä lapset palaavat usein kotiin maanantai-iltapäivisin. Näin sopimusten mukaisesti pitäisi olla. Maanantaiaamut ovat harmaata aluetta, jolloin meidän periaatteessa pitäisi saada lähteä ihan rauhassa, jos kaikki osapuolet hoitavat hommansa, mutta käytännössä usein tulee jotain. Jopa kaikkea. Todellinen ihanan viikonlopun antikliimaksi aloittaa uusi viikko sillä tavoin. Pilaa tunnelman kuin rotan näkeminen muuten täydellisen retkipäivän päätteeksi.

Yhtenä maanantaiaamuna exiä vilisi pihallamme, kuten myös eri paikkoihin matkalla olevia lapsia. Mieheni ehti vetää oikein herneetkin nenään tästä ja päivä alkoin jonkinnäköisellä dramatiikalla, joka otti myös minua päähän. Kun mies lähti töihin soitin ystävälleni maristakseni aiheesta ja hän keksi tämän rottavertauksen, joka kuvaa mielestäni aivan loistavasti meidän tilannetta.

Vaikka kuinka yrittäisi ajatella positiivisesti (exämme eivät ole ns. pahimmasta päästä), se ei kuitenkaan auta. Vaikka miten asiaa kääntäisi, exien yhteydenotot ja viliseminen pihalla maanantaiaamuisin ovat epätoivottu, mutta väistämätön osa uusperheen elämää.

Tunne on epäilemättä molemminpuolinen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *