Kotikutoiset Halloween-juhlat lasten kavereille

Järjestimme lasten kavereille viime viikolla Halloween-juhlat. En ole oikein jouluihminen, mutta pääsiäinen, uusivuosi ja Halloween ovat minun hommiani hyvin vahvasti. Aina en ehdi niiden ympärille puuhailemaan mitään ihmeempää, mutta tänä vuonna halusin ehdottomasti Halloween-kekkerit pitää.

Kutsuimme pienimmälle lapselle yhden kaverin ja keskimmäisille kahdelle lapselle muutamia kummallekin. Vanhin olisi saanut kutsua yhden, mutta ei lopulta saanut aikaiseksi. Yhteensä paikalla oli lopulta 16 lasta. Mieheni on huippu, joten kahdestaan saimme juhlat hoitumaan.

Kohderyhmänä oli pääosin noin seitsemänvuotiaat.

Melkein kaikki vieraat pääsivät tulemaan, vaikka kutsut lähetettiin vain pari päivää ennen ja pieni talomme täyttyikin tosi hienosti pukeutuneista lapsista. Enimmäkseen meille tuli hirviöitä, mutta joukossa oli pari söpöäkin.

Suunnittelu ja valmistelu on lastenjuhlissa melkein tärkeintä, joten sitä tehtiin innolla. En halunnut ostaa mitään krääsää aiheeseen liittyen, joten valmistelu vaati lapsilta mielikuvituksen käyttämistä. Hienosti tekivätkin pelottavia vesivärimaalauksia ”diskohuoneen” seinille ja hyödynsivät ennestään meiltä löytyviä koristeita.

Lapset koversivat kurpitsalyhtyjä. Sisuksista tehtiin keittoja siemenetkin paahdettiin lasten toiveista. jäätelökauha on hyvä apuväline.

 

Ohjelma muotoitui seuraavanlaiseksi:

-Sisääntullessa jokainen sai koskea piilossa olevaa ”kuolleen miehen silmää”. (Olin leikannut pehmeästä tomaatista yläosan pois, kaivanut siemenet pois lusikalla ja laittanut sinne keitetyn ja kuoritun kananmunan silmämunaksi.)

-Seuraavaksi sai koskea aivoja ja selvittää mitä sinne oli piilotettuna (keitettyä ylikypsää spagettia, jonne oli piilotettu dinosaurus-lelu).Seos oli vielä vähän lämmintä. Harva uskalsi kaivella niin kauan, että lelu löytyi. Tämäkin kippo oli piilotettu pyyhkeellä, koska muutenhan se olisi ollut vaan kulhollinen spagettia…

-Disko lasten huoneessa. Lapset olivat itse tehneet soittolistan ja koristelleet seinät pelottavilla kuvilla. Valoiksi he valitsivat värikkäät vilkkuvat jouluvalot. Itse olisin lisännyt vielä strobovalon, joka meille on jostain kulkeutunut, mutta se jäi nyt ulkopuolelle.

-Kilpailu, jossa väki jaettiin kahteen joukkueeseen ja tehtävänä oli muumioida yksi joukkueen jäsenistä kierittämällä hänet vessapaperiin.

-Sitten vähän herkkuja!

-Mörköleikki ulkona pimeässä. Olimme pyytäneet vieraita tuomaan taskulamput ja niiden valossa leikittiin Mörköpiilosta. Osa lapsista meni piiloon ja oli mörköjä, loput etsivät. Jos mörkö oli vaarassa tulla löydetyksi, hän peläytti etsijän.

Näetkö? Täällä ei näe mitään!

-Aarteenetsintä pimeässä puutarhassa. Kahdesta kattilasta löytyi jokaiselle pienet Halloween-karkit.

Sitten olikin aika lähteä kotiin! Olisi voinut lisätä sellaisen leikin, että kaikki aikuiset olisivat etsineet oman lapsen pimeästä puutarhasta.

Kurpitsalyhdyt tositoimissa

Tarjoilut olivat nekin hyvin kotikutoiset

Sormihodarit: Lapset olivat veistäneet nakeista kynnen kohdat irti ja lisänneet viiltoja uurteiksi. Ketsuppia vereksi tietysti!

Hämähäkinseittimokkapalat: Käytin tavallista ohjetta ja lapset saivat hoitaa leipomisen valvonnan alla. Hämähäkinseittikuvion saa tehtyä siten, että pursottaa ruskean kuorrutteen päälle ympyröinä tai spiraaleina tomusokeritahnaa (tomusokeri+vesi). Sitten vedetään kuorrutteen pintaan pienet viivat keskustasta reunoihin päin nopsaan, ennen kuin kuorrute kovettuu. Koristeluun tarvittiin aikuista enemmän, ettei kuorrute ehdi jähmettyä.

Mokkapalat hämähäkinseittikuviolla

Pullahaamut: Ostin Pullavan viipaloidun peruspitkon. Vatkasin 2 dl kermaa ja hitusen vaniljasokeria vaahdoksi ja levitin  ohuen kerroksen kermavaahtoa pullien päälle ihan tavallisella veitsellä. Leikkasin palasen kahtia ja lisäsin koristeet. Silmät on ostettu kaupan leivontaosastolta ja suut muotoiltu viinirypäleistä.

Helppo Halloween-tarjoilu lapsille

Klassinen käsibooli: Jäädytimme edellisenä iltana kertakäyttöhanskojen sisään mansikanmakuista Juissia, joka oli värjätty punaisemmaksi karamellivärillä. Lopputulos ei näyttänyt yhtään vereltä, mutta kelpasi kohderyhmälle. Minulla sattui olemaan vain sisältä kevyesti puuteroituja hanskoja, joten käänsin ne nurinpäin puuteripuoli ulospäin ennen mehun kaatamista hanskaan. Solmin hanskat kiinni tuorekelmusoiroilla ja pakastin yön yli. Litra Juissia riitti neljään hanskaan. Lisäksi ”booliin” tuli mustikkamehua ja hiilihapotettua vettä.

Tarjolla oli lisäksi poppareita, tummia viinirypäleitä ja mandariineja.

Kas siinä; vähäroskaiset, kohtuuhintaiset ja ei aivan överimakeat lastenjuhlat! Kustannukset koostuivat yksinomaan tarjoiluista. 

Aikuisuudessa on se hyvä puoli, että pääsee sirottelemaan joka väliin omia arvojaan ja panostamaan ja pihistämään niiden mukaan. 🙂

 

perhe tapahtumat-ja-juhlat lapset ystavat-ja-perhe
Kommentit (1)
  1. Hurjan hauskat halloween asut lapsille autokerhon juhliin – Livefast.fi
    23.10.2022, 07:05

    […] autokerhosi järjestämässä koko perheen yhteisiä halloween-juhlia ja mietit kuumeisesti, mistä löydät hurjan hauskat halloween asut lapsille. Enää sinun ei […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *