Vegaaniset letut

Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä vegaanisia lettuja. Nam! Niistä tuli hyviä. Löysin reseptin Vegaanihaasteen -sivuilta ja muokkasin sitä vähän. Alkuperäinen ohje löytyy Kamomillan konditoria -blogista. Käytin ruokokidesokeria ja vaihdoin osan sokerista vanilijasokeriin. Nesteenä käytin kauramaitoa. Lettujen kanssa piti saada mansikkahilloa ja kaura-kermavaahtoa. Letut saa helposti tehtyä ilman kananmunaa, laitetaan vain enemmän jauhoja. Maku oli oikein hyvä!

Ainekset:

5 1/2 dl kauramaitoa

4 dl vehnäjauhoja

2 rkl öljyä (Keiju 3-öljy)

1/2 tl suolaa

1,5 rkl ruokokidesokeria

1 tl vanilijasokeria

+ mietoa öljyä (Keiju 3-öljy) paistamiseen

Lisukkeeksi:

mansikkahilloa

kauravispiä

Sekoita kaikki aineet vispilällä yhteen. Kuumenna rasva paistinpannulla ja kaada lettutaikinaa ohuehko kerros paistumaan. Kun lettutaikina on hyytynyt yläpuolelta, käännä lettu ja paista se kauniin ruskeaksi myös toiselta puolelta. Ohut lasta on paras väline lettujen kääntelemiseen. Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja tarjoile letut kaurakermiksen ja mansikkahillon kanssa. 😋

En edes muista koska viimeksi olin syönyt lettuja! Nämä letut oli kyllä parhaita mitä olen syönyt. Seuraavalla kerralla kokeilen tehdä lettuja ilman sokeria, voi sitten täyttää makeilla marjoilla tai vaikka kehitellä jonkun hyvän suolaisen täytteen!

Koti Ruoka ja juoma Suosittelen

Vegaanista kotiruokaa

Kun tekee mieli perinteisempää kotiruokaa keitän perunoita ja teen siihen hyvän kastikkeen. Parsakaali ja porkkana maistuvat aina ja niitä yleensä löytyykin jo kotoa. Soijakastike tuo makua ja suolaisuutta. Kurpitsansiemenet, inkiväärijauhe ja BBQ-kastike tuovat maukkaan lisän tähän ruokaan. Kaurapala on soijaton vaihtoehto tofulle. Olen ihastunut Yosan kaurapalan makuun ja kiinteään koostumukseen. Lisäksi se on hellävarainen vatsalleni ja suomalainen tuote. <3

Ainekset:

1 kg perunaa

160 g Yosa-(yrtti)kaurapala

pieni parsakaali

neljä porkkanaa

tilkka öljyä pannulle

2 dl kaurakermaa (Planti, yrtti)

1/3 dl auringonkukansiemeniä

1 tl BBQ-kastiketta

loraus soijakastiketta

1 tl inkiväärijauhetta

ripaus suolaa (perunoille)

 

Keitä perunat suolavedessä. Kuori porkkanat ja pilko ne sekä parsakaali. Viipaloi kaurapala ja laita pannulle paistumaan, lisää BBQ-kastike ja sekoita kaurapaloja BBQ-kastikkeessa. Lisää pannulle öljyä sekä parsakaalin ja porkkanan viipaleet. Paista kannen alla ja sekoita välillä. Lisää soijakastike, sekoita ja anna paistua kannen alla. Lisää kurpitsansiemenet ja kaurakerma sekä inkiväärimauste, sekoita ja pidä pannu liedellä vielä pieni hetki. Sitten ruoka onkin jo valmis ja kastike nautitaan kuumien perunoiden kanssa. 😋

Koti Ruoka ja juoma Suosittelen Vastuullisuus