Vegaaniset letut

Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä vegaanisia lettuja. Nam! Niistä tuli hyviä. Löysin reseptin Vegaanihaasteen -sivuilta ja muokkasin sitä vähän. Alkuperäinen ohje löytyy Kamomillan konditoria -blogista. Käytin ruokokidesokeria ja vaihdoin osan sokerista vanilijasokeriin. Nesteenä käytin kauramaitoa. Lettujen kanssa piti saada mansikkahilloa ja kaura-kermavaahtoa. Letut saa helposti tehtyä ilman kananmunaa, laitetaan vain enemmän jauhoja. Maku oli oikein hyvä!

Ainekset:

5 1/2 dl kauramaitoa

4 dl vehnäjauhoja

2 rkl öljyä (Keiju 3-öljy)

1/2 tl suolaa

1,5 rkl ruokokidesokeria

1 tl vanilijasokeria

+ mietoa öljyä (Keiju 3-öljy) paistamiseen

Lisukkeeksi:

mansikkahilloa

kauravispiä

Sekoita kaikki aineet vispilällä yhteen. Kuumenna rasva paistinpannulla ja kaada lettutaikinaa ohuehko kerros paistumaan. Kun lettutaikina on hyytynyt yläpuolelta, käännä lettu ja paista se kauniin ruskeaksi myös toiselta puolelta. Ohut lasta on paras väline lettujen kääntelemiseen. Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja tarjoile letut kaurakermiksen ja mansikkahillon kanssa. 😋

En edes muista koska viimeksi olin syönyt lettuja! Nämä letut oli kyllä parhaita mitä olen syönyt. Seuraavalla kerralla kokeilen tehdä lettuja ilman sokeria, voi sitten täyttää makeilla marjoilla tai vaikka kehitellä jonkun hyvän suolaisen täytteen!

Kommentit (1)
  1. Vegaani Letut | Ympäristö Uutiset
    24.6.2020, 20:24

    […] Vegaaniset letut – V niin kuin vegaani | Lily – V niin kuin vegaani. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *