Vegaanista kotiruokaa
Kun tekee mieli perinteisempää kotiruokaa keitän perunoita ja teen siihen hyvän kastikkeen. Parsakaali ja porkkana maistuvat aina ja niitä yleensä löytyykin jo kotoa. Soijakastike tuo makua ja suolaisuutta. Kurpitsansiemenet, inkiväärijauhe ja BBQ-kastike tuovat maukkaan lisän tähän ruokaan. Kaurapala on soijaton vaihtoehto tofulle. Olen ihastunut Yosan kaurapalan makuun ja kiinteään koostumukseen. Lisäksi se on hellävarainen vatsalleni ja suomalainen tuote. <3
Ainekset:
1 kg perunaa
160 g Yosa-(yrtti)kaurapala
pieni parsakaali
neljä porkkanaa
tilkka öljyä pannulle
2 dl kaurakermaa (Planti, yrtti)
1/3 dl auringonkukansiemeniä
1 tl BBQ-kastiketta
loraus soijakastiketta
1 tl inkiväärijauhetta
ripaus suolaa (perunoille)
Keitä perunat suolavedessä. Kuori porkkanat ja pilko ne sekä parsakaali. Viipaloi kaurapala ja laita pannulle paistumaan, lisää BBQ-kastike ja sekoita kaurapaloja BBQ-kastikkeessa. Lisää pannulle öljyä sekä parsakaalin ja porkkanan viipaleet. Paista kannen alla ja sekoita välillä. Lisää soijakastike, sekoita ja anna paistua kannen alla. Lisää kurpitsansiemenet ja kaurakerma sekä inkiväärimauste, sekoita ja pidä pannu liedellä vielä pieni hetki. Sitten ruoka onkin jo valmis ja kastike nautitaan kuumien perunoiden kanssa. 😋