Marianne-Oreo-kakku
Suunnittelin tämän kakun omia 24-vuotissynttäreitäni ja kummitytön kastejuhlaa varten. Kakusta tuli maukas ja se sopi hyvin molempiin tilaisuuksiin. Marianne-Oreo-kakku on helppo tehdä, eikä se vie liikaa aikaa.
Ainekset:
220 g digestivekeksejä
100 g margariinia (sinistä Keijua)
5 dl kauravispiä
290 g tummaasuklaata (Pandan)
n. 160 g Oreo-keksejä
n. 160 g Domino Marianne-keksejä
80 g Marianne-karamellirouhetta
Murskaa Digestivekeksit ja sulata margariini. Sekoita keskenään. Levitä keksiseos kakkuvuoan pohjalle ja painele se tasaiseksi pohjaksi. Laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.
Murskaa Oreo- ja Domino Marianne-keksit. Jätä muutama keksi koristeluun. Paloittele ja sulata suklaa. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi. Sekoita keksiseos, kauravispi ja sula suklaa keskenään ja lisää sekaan Marianne-karamellirouhe. Kaada täyte kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja levitä se tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään kolme tuntia.
Hyytymisen jälkeen irroita kakku vuoasta ja koristele. Koristelussa voi käyttää Mariannekarkkeja, -karamellirouhetta ja keksejä.