Pasta bolognese kesäkurpitsalla

Välillä on kiva syödä pastaa ja bolognesekastiketta. Soijarouhebolognese on helppo ja nopea tehdä. Kesäkurpitsa tuo kastikkeeseen mukavan raikkaan lisän.

Ainekset:

n. 250 g pastaa

2 dl tummaa soijarouhetta

2 dl vettä

1/2 dl öljyä

sipuli

400 g tomaattimurskaa

kesäkurpitsa

250 g kirsikkatomaatteja

vegejuustoa

kurpitsansiemeniä

paprikamaustetta

suolaa

pippuria

yrttimaustetta

chilimaustetta

Pilko sipuli, kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipuli. Lisää kuiva soijarouhe kasarille ja tarvittaessa lisää vielä öljyä. Paista hetken aikaa, että öljyt imeytyy soijarouheeseen. Lisää vesi parissa erässä samalla sekoittaen. Lisää haluamasi määrä mausteita ja anna soijarouheen turvota. Laita pasta keittymään ja keitä paketin ohjeen mukaan. Lisää tomaattimurska ja puoli tölkillistä/-tetrallista vettä, eli samalla voit huuhtoa loput tomaattimurskat kastikkeeseen. Anna keittyä ja pilko kesäkurpitsa sekä puolita kirsikkatomaatit. Lisää ne kastikkeeseen ja anna hautua hetki. Pastan ja bolognesekastikkeen päälle voi raastaa (Porlammin) vegejuustoa ja ripotella kurpitsansiemeniä. Ne kruunaavat tämän ruuan. 🙂

koti ruoka-ja-juoma