Vegaaninen ja gluteeniton suklaakakku
Moikka pitkästä aikaa! <3 Mä täytin pari viikkoa sitten 25-vuotta! Nyt viime lauantaina juhlittiin kavereiden kanssa mun synttäreitä. Tein sinne tätä suklaakakkua. Tää on semmonen mun ”bravuuri”, helppo, nopea ja mikä parasta hiton hyvää!
Ainekset:
220 g gluteenittomia digestivekeksejä
100 g margariinia (sinistä Keijua)
5 dl vispautuvaa soijakermaa (Alpron)
290 g tummaasuklaata (Pandan)
150 g pensasmustikoita
Murskaa Digestivekeksit, sulata margariini ja sekoita keskenään. Levitä keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja painele se tasaiseksi pohjaksi. Laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan.
Paloittele ja sulata suklaa. Vaahdota soijakerma kuohkeaksi. Sekoita soijakermavaahto ja sula suklaa keskenään. Kaada suklaavaahto kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja levitä se tasaisesti. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään kolme tuntia.
Hyytymisen jälkeen irroita kakku varovaisesti vuoasta ja tarvittaessa tasoita reunat. Koristele pensasmustikoilla. Suklaakakku on täyteläinen ja pehmeä, mustikka tuo kakkuun raikkautta.