4 x #Lempivaatteeni

Eettisemmän vaatetuotannon puolesta kampanjoiva Eetti-järjestö pisti alkuvuodesta pystyyn #Lempivaatteeni-kampanjan, jolla kannustetaan suomalaisia pohtimaan omaa suhdettaan vaatteisiin ja vaatimaan pikamuotiteollisuudelta muutosta.

Omia lempivaatteita pohtiessani olin visaisen pulman edessä: vaatekaappini on täynnä pelkkiä lempivaatteita! Koska valinta oli niin vaikea, en tyytynyt vain yhteen, vaan täältä tulee neljä vaatekaapin kestosuosikkia!

AD69AADF-89A9-455E-B1C3-C216113FA1B3.jpeg

1. Nahkatakki

Vuosia sitten opiskelijabudjetilla sanfransiscolaisesta, sympaattisen eläkeläispariskunnan pitämästä kellarimurjusta ostamani nahkatakki on yhä yksi kalleimmista vaateostoksistani. Amerikkalaisen Schottin Perfecto-nahkatakkia on valmistettu vuodesta 1928, eikä ajaton malli ole koskaan pois muodista – täydellinen lempivaate siis! Laatuvaate on valmistettu Jenkeissä ja hyvällä huolenpidolla se pysyy käytössä vielä vuosikymmeniä.

2. Mustat nilkkurit

Loaken englantilaisvalmisteiset nahkanilkkurit olivat jalassa viimeksi tänään. Nämäkin olivat ostaessa kalliit, mutta ovat sittemmin palvelleet neljä talvea ja liioittelematta tuhansia kilometrejä nuhjuisista pariisilaisbaareista aina YK:n päämajan marmorilattioille asti. Kenkien pohjia on paikattu, pintaa lankattu ja korkolaput vaihdettu parikin kertaa, mutta edelleen ne kuljettavat uusiin seikkailuihin.

A95FFE0D-0A55-4C6E-8D18-6ACEC15A6B7D.jpeg

3. Värikäs kaulakoru

Kun kaikki vaatekaapissa kyllästyttää, turvaudun usein isoihin koruihin. Lemppari on tämä muutama vuosi sitten ostamani Katariina Guthwertin kaulakoru, joka ilahduttaa päällä joka kerta.

 

D42C0845-0176-42DD-B683-3D0A55492E48.jpeg

4. Ruskea talvitakki

Tämä on niitä vaatteita, joissa käytön jäljet jo näkyvät ja odotan kauhulla sitä päivää, kun takki sanoo itsensä irti lopullisesti. Kuluneet hihansuut on jo kertaalleen käännetty piiloon ja revennyt vuori paikattu.

Takki kuului äidilleni, ja se on hankittu Milanosta vuonna 2000. Kun tästä aika jättää, todennäköisesti teetän ompelijalla uuden samanlaisen – niin paljon tästä tykkään.

5ECCB3C1-EC5D-4D22-B578-5B2F53CCFA18.jpeg

+1. Musta villamekko

Halusin listata tähän juttuun vuosia käyttöä kestäneitä suosikkeja, mutta houkutus iski listata mukaan myös yksi uudempi vaate. Nykyään pyrin aina siihen, että  hankkimiani vaatteita on voitava käyttää monella eri tapaa. Tämä mekko on juuri sellainen: sen voi kerrostaa poolon päälle, pukea villapaidan alle, tai käyttää housujen kanssa jakkuna. Mekon vyön voi solmia monella eri tavalla. Monikäyttöiset vaatteet = lempivaatteita!

 

Mitkä ovat sinun lempivaatteitasi?

 

FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

muoti trendit hopsoa ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *