Joulu ilman krääsää

6E859397-A886-4276-9226-C68E15F67A2C.jpeg

Joulu voi olla krääsän vihaajan pahin painajainen. Meistä suurimmalla osalla on jo ihan kaikkea mitä tarvitsemme ja yhä useammat ovat todenneet, etteivät tahdo kotiinsa ylimääräistä tavaraa. Miten siis lahjoa läheisiään tavalla, joka ei lisää turhan tavaran ostelua ja tuota kaikille vain ylimääräistä stressiä? Me aiomme tänäkin jouluna painottaa aineettomia lahjoja, ja paketeistamme löytyy esimerkiksi seuraavaa:
 
1. Museokortti
Museokortti on paras lahja ikinä! Täysin epätieteellisten tutkimustemme mukaan museokäynnit lisääntyvät kortin myötä noin 300 %, sillä se mahdollistaa nopeat piipahdukset yhtä näyttelyä katsomaan ilman, että samalla kokee paineita kahlata läpi koko museon, kun nyt kerran on pääsymaksun maksanut.
 
Koska kortti ei ole ihan halpa, se on erityisen hyvä lahja muutaman ihmisen kesken kimpassa ostettavaksi. Tällä hetkellä on myös voimassa joulutarjous, jossa museokortin voimassaoloaikaan saa yhden lisäkuukauden kaupan päälle.

696116D7-2E0D-40B0-84ED-5085CC33C301.jpeg

2. Lahjakortti äänikirjapalveluun
Kuukausi käyttöaikaa äänikirjapalvelussa on loistava lahja tyypeille, jotka haluaisivat lukea enemmän mutta eivät tunnu koskaan löytävän siihen aikaa. Se sopii myös heille, jotka haluavat vähentää kirjakekoja kotonaan. Ja mikä parasta, äänikirjat mahdollistavat lukemisen myös esimerkiksi kävellessä tai kokatessa!
 
Suomessa suurimmat äänikirjapalvelut ovat tällä hetkellä BookBeat ja Storytel, ja molempiin voi ostaa lahjakortteja yhdelle, kolmelle tai kuudelle kuuntelukuukaudelle.
 
3. Herkkukori
Herkkukori kuulostaa konseptina tosi ysäriltä, mutta tykkäämme kovasti ideasta, jossa lahjaksi annetaan oikeasti käyttöön menevää, hyvää ruokaa. Lahja ei myöskään jää persoonattomaksi, sillä se kustomoidaan tietysti saajan maun mukaan: omasta koristamme löytyisi esimerkiksi pullo viiniä, vöneriä, lempisipsejä… Syötävä lahja ei takuulla jää kaappeihin pölyttymään ja ilahduttaa vielä pitkään joulun jälkeenkin.
 

290A9998-4867-444C-90C4-17B9604E8D1D.jpeg

4. Ravintolalahjakortti

Herkkuja voi tarjota myös ravintolassa. Yhteinen ravintolaillallinen on paitsi ihana lahja, mielestämme myös erinomainen tapa viettää aikaa lahjan saajan kanssa. Lahjakortti onkin paitsi lupaus hyvästä ateriasta, myös yhteisestä ajanvietosta. Ravintoloissa myös riittää valinnanvaraa kaiken paksuisille lompakoille – tai miksei sydämellä valmistettua illallista voisi tarjota myös kotona!
 
Useat ravintolat myyvät lahjakortteja verkossa, mutta lupauksen ravintolaillallisesta voi myös raapustaa itse valitulle kortille.

5. Elämyspäivä kaverille
Miltä kuulostaisi aamu-uinti, museovierailu ja kakkukahvit? No ihanalta! Jos lahjan saajalla on jo kaikkea mahdollista (esimerkiksi se museokortti), hän varmasti osaa arvostaa yhteistä aikaa ja huolella mietittyä tekemistä.
 
Elämyspäivä voi olla myös ihan ilmainen: esimerkiksi helsinkiläinen voi vierailla Talvipuutarhassa, nauttia ilmaiskonsertista Musiikkitalossa tai viettää yhteistä lukuhetkeä Oodissa. Päivän ohjelman voi pitää yllätyksenä tai kirjoittaa kortille. 

FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

kulttuuri suosittelen ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *