Vegaanikeittiössä: maailman helpoin linssikeitto
Viime aikoina olen elänyt linssikeittokautta. Linssikeittokausi on elämänvaihe, jolloin haluaa säästää sekä aikaa että rahaa, ja viime aikoina pulaa on ollut etenkin ensimmäisestä. Tykkään ruuanlaitosta, mutta arkisin haluan päästä keittiössä mahdollisimman vähällä. Etenkin nyt, kun olen taas tien päällä, ruuan on synnyttävä vieraassa keittiössä vähällä vaivalla ja vähillä aineksilla.
Nopea, halpa, terveellinen, vegaaninen ja vielä hyvänmakuinen – aikamoinen vaatimuslista ruualle! Vaatimaton linssikeitto täyttää kaikki kriteerit. Samalla linssikeitto muistuttaa siitä, että yksinkertainen, vaatimaton ja yllätyksetön voi olla aivan hyvää. Aina ei tarvitse ylisuorittaa keittiössä.
Netti on linssikeittoreseptejä pullollaan, mutta oma linssikeittoni on helposti muokattavissa riippuen siitä, mitä kaapista löytyy. Samalla voi helposti vähentää ruokahävikkiä. Porkkanat voi korvata bataatilla tai muilla juureksilla, mausteita vaihdella maun mukaan ja kermana käyttää kaura-, soija- tai kookoskermaa. Juuri nyt syön tätä valehtelematta joka viikko.
Maailman helpoin linssikeitto
- 2 dl punaisia linssejä
- tölkillinen tomaattimurskaa
- 2 dl kasviskermaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 3-4 porkkanaa
- sipulia (pärjää ilmankin)
- 1 kasvisliemikuutio (pärjää ilmankin)
- mausteita, kuten pippuria, kurkumaa, inkivääriä, juustokuminaa…
Huuhdo linssit, hienonna sipulit ja viipaloi porkkanat. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä mausteita, sipulia, porkkanoita ja linssejä muutama minuutti. Lisää noin puoli litraa vettä, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua, kunnes linssit ja porkkanat ovat kypsyneet. Lisää vettä tarpeen mukaan. Lopuksi lisää kerma ja anna kiehahtaa.
*