Vegaanikeittiössä: vegaaninen lehtikaalipiirakka

Hyötyviljelyssä parasta on se, että satokausiruokaa nousee omasta pihasta. Tällä hetkellä sesongissa — ja sitä myöten ruokapöydässäni — on muun muassa lehtikaali, jonka siemeniä levitin keväällä kasvimaalle sen verran hövelillä otteella, että syömme kaalia todennäköisesti vielä joulunakin. Vaan ei se mitään! Olen meinaan tykästynyt lehtikaaliin oikein kunnolla tänä vuonna, ja yksi suurimmista syistä siihen on tämä juustoinen ja tietysti täysin vegaaninen lehtikaalipiirakka.

vegaaninen lehtikaalipiirakka resepti

Taikinan ohje on peräisin Instagramissakin hehkuttamastani Hanna Olvenmarkin Annos eurolla -kirjasta. Tämän helpommaksi ei piirakkapohja muutu! Jos taas et millään jaksa tai ehdi väsätä helppoakaan taikinaa, oikoakin sopii — vegaanisia valmistaikinoita saa nykyään suunnilleen kaikista kaupoista, ja esimerkiksi Lidin Chef select -sarjan valmistaikina on tässä piirakassa testattu ja hyväksi havaittu.

Ainekset

Taikina:

  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl grahamjauhoja
  • ½ dl öljyä
  • 3 rkl kasvimaitoa

Täyte:

  • 1 iso sipuli
  • valkosipulia oman maun mukaan
  • n. 200 grammaa lehtikaalin lehtiä
  • 2 dl soijarouhetta
  • 100 g vegaanista juustoa
  • 1 dl kaurakermaa

Valmistus

  • Laita soijarouhe veteen turpoamaan.
  • Kaada kulhoon jauhot ja lisää halutessasi vähän suolaa mukaan. Kaada sitten mukaan öljy ja kasvimaito. Sekoita.
  • Muotoile taikinasta pallo ja painele se öljyttyyn piirakka- tai irtopohjavuokaan. Esipaista pohjaa kymmenisen minuuttia 200 asteessa.
  • Pohjan paistuessa pilko sipuli ja valkosipuli. Riivi lehtikaalin lehdet irti varsista ja silppua ne. Jos lehtiruoti on kovin paksu, ne voi leikata pois. (Nuoren lehtikaalin kohdalla leikkely ei ainakaan tämän laiskan kokin mielestä ole tarpeen.)
  • Ruskista sipulia ja valkosipulia hetki pannulla. Heitä sitten lehtikaali sekaan. Anna paistua, kunnes lehtikaali muuttuu pehmeäksi. Mausta esim. suolalla, pippurilla ja haluamillasi yrteillä.
  • Siirrä sipuli-lehtikaaliseos sivuun ja kaada pannulle turvonnut soijarouhe. Paista ja mausta makusi mukaan (soijakastike on must, ja myös savuraromi sopii piirakkaan hyvin.) Kun soijarouhe on valmista, yhdistä se sipuli-lehtikaaliseokseen ja sekoita.
  • Valmista juustokastike raastamalla vegejuusto kulhoon. Sekoita kaurakerma mukaan. Kerma takaa sen, että juusto sulaa ihanan paksuksi kuorrutteeksi.
  • Kaada täyte piirakkaan ja lusikoi päälle juustokastike. Paista 200 asteessa n. viisitoista minuuttia tai kunnes juustokastike on hyytynyt.

Kaipaatko yksinkertaisia vegaanireseptejä? Tsekkaa ainakin nämä:

Superhelppo linssicurry

5 helppoa vegaanista arkireseptiä

Maailman helpoin arkisafka: kasvistortillat

*

FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *