Mikä hittisarja ei ole napannut (heti)?

Kaikki tuntuvat tällä hetkellä hehkuttavan norjalaista nuorisosarjaa Skam, ja tunnen itseni vallan huonoksi televisiobloggaajaksi, kun en ole sarjaan vieläkään tutustunut. Aivan ensimmäisenä huomasin Skam-sarjan Ylen sosiaalisen median kanavissa, ja suoraan sanottuna huomioni kiinnitti eniten neonkeltainen fontti. Pikkuhiljaa huomasin muitakin mainintoja sarjaan liittyen, ja viimeisen parin viikon aikana Skam tuntuu olevan kaikkialla. Täällä Lilyssäkin on julkaistu jo monta postausta sarjaan liittyen, ja tänään Helsingin Sanomatkin julkaisi pitkän artikkelin, jossa haastatellaan sarjan päätekijää. Yle Areenassa on katsottavissa sarjasta kolme tuotantokautta. Ehkä minäkin katson ne joskus.

Oletko sinä joskus herännyt jonkun televisiosarjan olemassaoloon vasta, kun kaikki jo hehkuttavat sitä? Jääkö sarja kenties sittenkin helposti katsomatta? Kerro kommenteissa, mitkä ovat olleet sinulle tällaisia televisiosarjoja! Tässä alla minun valintani!

1. True Detective: Sarja ei pitkään aikaan napannut ollenkaan, mutta halusin katsoa, mistä kaikki kohkaa! Ensimmäisen kauden tarinan monimutkaisuus, ja varsinkin loppuratkaisu, vakuutti, vaikka en välttämättä ollut aivan yhtä ihastunut kuin kaikki muut.

2. Westworld: Tämä vaikuttaa jotenkin aivan liian täydelliseltä sarjalta, ja onhan se tehty hienosti. Sarja kuplii minulla tällä hetkellä pinnan alla, ja aion sen katsoa jossain vaiheessa.

3. Girls: Tästä sarjasta ja sen ongelmallisuudesta minulle olen puhunut täällä blogissa aikaisemminkin, enkä edelleenkään ole sen pariin päässyt. Myötähäpeä viedään aivan liian överiksi, ja tekisi mieli takoa järkeä päähenkilön päähän!

4. American Horror Story: En ole tähän eritellyt, mikä kausi tai tarina sarjasta ei nappaa, sillä mikään näistä erillisistä kausista ei oikein houkuttele. Kauhu viihteen muotona ei minua houkuttele, ei, vaikka se olisi tehty kevyemmin ja visuaalisesti upeasti.

 

 

 

 

Kuvat: HBO/HBO Nordic, MTV.

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Yritin katsoa tuota True Detectiveä, silloin kun se julkaistiin, mutta en päässyt siihen kiinni hienoista näyttelijöistä huolimatta. Jotekin liian masentavaa. Ehkä annan sille uuden mahdollisuuden myöhemmin.

Maria Hakkala

Mäkin päädyin lopulta katsomaan sen vain koska muutkin katsoivat, ja vasta lähempänä loppua aloin siitä tykätä. Tai oikeastaan sarjassa vaivaa moni asia edelleenkin, mut tykkäsin kahesta vilkasta jaksosta. Ja puhutaan siis tietty ekasta kaudesta, sillä tokasta oon nähny vaan pätkiä.

mystery
Vision One

En ole katsonut vieläkään yhtäkään kokonaista jaksoa Twin peaksia, vaikka tiedostan että se on hyvä sarja. En vaan saa aikaiseksi :D Girlsiä vihasin aluksi, kun olin nähnyt ekan kauden ekat neljä jaksoa. Mutta sitten satuin katsomaan pari jaksoa viidenneltä kaudelta ja yhtäkkiä tykkäsinkin niistä. Ja sitten katsoin loputkin kaudet. Gossip Girliä katsoin ekaa kertaa elämässäni eilen, mutta ei kyllä oikeen napannut kun on tullut katsottua niin paljon parempia teinisarjoja viime aikoina.

Maria Hakkala

Mä taisin olla muutaman vuoden liian nuori siihen alkuperäiseen Twin Peaks -villitykseen, enkä oo siihen ikinä myöhemminkään päässy mukaan. Harmi, sillä niistä uusista jaksoista olis kiva intoilla!

Gossip Girl on taas mulle ollu aina kiva sarja, ja tykkäsin sen saippuaoopperamaisuudesta ja muodista ja NYCin rikkaiden nuorten arjesta. Monet hahmot voivat kyllä olla ärsyttäviä, joten en ihmettele jos sarja ei napannu. :)

Laura I.
Aivan hyvä blogi

Näitä on niin paljon! Breaking Badia olen katsonut ehkä kolme kautta, mutta en sen enempää. Westoworldia en ole katsonut (tosin just nyt ei ole HBO Nordicia, joten se on yksi syy). Sopranoksen ekan jakson olen katsonut kahdesti, nukahdin molemmilla kerroilla. True Detectivet olen katsonut, mutta en ehkä ihan ymmärtänyt sen hienoutta. American Horror Storya en ole katsonut, kauhu ei kiinnosta. House of Cardsia olen aloittanut, ei vienyt mukanaan, joten sekin vähän jäi. Stranger Things kiinnostaa, mutta ei tarpeeksi jotta oisin alkanut sitä katsoa. Että kyllähän näitä löytyy. 

Ps. Kiitos linkityksestä! :)

Maria Hakkala

Ole hyvä! :)

Pahinta on ehkä just noi sarjat, että kiinnostaa jollain tasolla mut ei niin paljon, että oikeasti katsoisi. On niin paljon helpompaa sanoo, että Girls ärsyttää koska... tai että True Detective ei nappaa kun... Mut tuollaset meh-sarjat on pahoja!

tinndy

En kestä Game of Thronesia. Oon yrittänyt katsoa sitä kolme kautta ja aloitin taas ykköskauden alusta, mutta en vaan kestä. Se on niin seksistinen ja väkivaltainen ja rönsyilevä, että kaikki hyvien juonenkäänteiden siemenetkin katoavat kuin pieru saharaan. Näyttelijätkin ovat enimmäkseen ärsyttäviä. En tajua, miksi GoT on niin suosittu.

American Horror Storykin on vähän laimee.

Maria Hakkala

Mulla on hyvin paljon ongelmia GoT:n väkivaltaisuuden ja sovinismin kanssa, mutta oon sarjaa seurannut niin pitkään, että jaksot on aina pakko katsoa.

Kirjoja en oo lukenu, mutta kommenttisi perusteella voisit tykätä niistä enemmän. :)

Räyhälä
Räyhälä

Mulle tulee heti mieleen Mad Men. Jotenkin se naisten kammottavan huono osa työelämässä ja sen alleviivaaminen oli mulle liikaa, enkä jaksanut katsoa. Tulin vaan hiton huonolle tuulelle. :D Ehkäpä annan taas jossain vaiheessa sarjalle toisen mahdollisuuden, kun kaikki sitä niin kovasti hehkuttavat tai hehkuttivat joskus...

Maria Hakkala

Olin Mad Menistä alussa niin innoissani, koska se maailma oli niin hyvin tehty, mutta aika nopeasti se juoni alkoi tuntua ihan turhalta.

Ehkä kans jossain vaiheessa päädyn kattomaan sen kokonaan, ja toivottavasti se on hyvä.

Samalta aikakaudelta on tullu katottua parin kauden verran Masters of Sexiä. Ootko siihan tutustunu?

Räyhälä
Räyhälä

En oo kattonut, mutta oon kyllä kuullut siitä. Pitääpä tutustua!

ulriika (Ei varmistettu)

Breaking Bad. Katsoin koko sarjan, mutta ainoastaan siitä syystä kun katsottiin sitä yhdessä poikaystävän kanssa. Olihan se hyvä, mutta tuskin olisi tullut katsottua yhtä jaksoa enempää yksin. En tykännyt väkivaltaisista kohtauksista., (jännä että Got on lemppari sarja, mutta siitä ei häiritse? Ehkä kun ne menee aina niin yli...) ja huumeet on ihan hirveitä enkä halua viettää vapaa-aikaani edes fiktion parissa mis niitä on.

Maria Hakkala

Aika sitoutumista parisuhteeseen, että oot kattonu kokonaan sarjan, mistä selkeestikään et tykkää monella tasolla! Mut tärkeintähän parisuhdesarjoissa on se yhdessäolo ja yhdessä eläytyminen.

jermia
Itärajapakolainen

Aikoinaan kohkattiin Frendeistä, enkä vaan ole tajunnut sen ohjelman hienoutta vieläkään, vaikka koittanut joskus joitain uusintoja katsella.

Maria Hakkala

Mulle Frendit ei oo ikinä ollu mikään favorite, mut joskus kymmenisen vuotta sitten tuli katottua pikkuveljen kanssa suurin osa sarjasta. On siinä paljon hyvää, ja kyl ihan tykkään. Onhan sillä sarjalla ollut niin iso vaikutus popkulttuuriin!

jermia
Itärajapakolainen

Jotenkin ei vaan se valmiiksi naurettu meininki iskenyt :)

Maria Hakkala

Heh, mä oon jo niin ehdollistettu valmiiks naurettuihin, et välillä on vaikea nauraa, jos ei joku naura mukana. Harvemmin musta näkee ulospäin, että katon komediasarjaa. :D

Räyhälä
Räyhälä

Aaaah siis tämä. Frendit on vaan niin huono :D mäkään en oo koskaan tykännyt siitä sarjasta.

Suttastiina

Katsoin Frendejä ysikytluvun lopulla imettäessäni, mukavaa hömppää joka poistui päästä heti kun telkkarin sulki. Uusintoja katsellut joskus miehen kanssa, jonka lemppari sarja on.

Ainoa mikä on isommin jäänyt päähän on Phoben esittämä laulu
"Smelly cat, smelly cat what are they feeding you?
Smelly cat, smelly cat it's not your fault...

They won't take you to the vet.
You're obviously not their favorite pet.
You may not be a bed of roses,
And you're no friend to those with noses.

Smelly cat, smelly cat what are they feeding you?
Smelly cat, smelly cat it's not your fault!"

Miksi siitä ei ikinä tullut hittiä??

 

Mariaite
Oma juttu

Mad Men ja True Detective on ollut sellaisia, joista ollaan miehen kanssa joskus katsottu ensimmäiset jaksot ja päätetty, et ei iske. Kummallekin ollaan sit kuitenkin jossain vaiheessa annettu uusi mahdollisuus ja katsottu ekat jaksot uudelleen...ja koukututtu ihan täysillä! 

Ollaan itsekin oltu noista vähän hämillään. Tultiin siihen lopputulokseen, että joskus sarja vaatii vaan sen oikeanlaisen hetken tai elämäntilanteen, että se imaisee mukaansa.

Maria Hakkala

Nimenomaan! Sarjalle pitää olla otollinen hetki elämässä, eikä tätä vastaan kannata taistella, varsinkaan huonolla fiilistä sietämällä. Kyllä sarjat ehtii sit katsoa myöhemminkin, ja parempi fiilis jää takuuvarmasti. :)

Suttastiina

True Detetcive ei miehen hehkutusesta huolimatta viehättänyt minua. Jaksoin katsoa peräti 1,5 jaksoa ja sitten tuumasin, että en halua tuhlata aikaani.

Myöskään hyperventiloitua Silta-sarjaa en jaksanut +1 jaksoa pitemmälle katsoa. Tylsä ja ärsyttäviä ihmisiä.

Stranger Thingsissä tympäännyin Winona Ryderin roolihahmoon niin paljon, että kesken jäi.

Skam taas oli sarjoja jonka kaikki kolme kautta katsoin lähes putkeen, toki tässä avusti flunssassa makaaminen suuresti.

Maria Hakkala

1,5 jaksoa ei kyllä riitä tossa sarjassa tykkäämiseen! Mullakin mies tykkäs jo alusta asti, ja mä hoin vielä neljännen jakson jälkeen, et miten tätä nyt oikeesti jaksaa kattoa! Jostain syystä jaksoin sinnitellä loppuun, missä kyllä sitten kiitos seisoi. Yleensä en kyllä jaksa odottaa läheskään noin kauaa tykkäämiseen. Esim. Crazy Ex-Girlfriend alkoi ärsyttää noin kuuden minuutin kohdalla, vaikka paperilla sarjan pitäisi olla täydellisesti mua varten!

Suttastiina

Sarjoja on sarjafriikin (mies) perheessä niin paljon tarjolla, että olen asettanut itselleni (ja hänen tuputtamiselleen) tuon tiukan rajan. Jos ei toisen jakson puolessa välissä ala kiinnostaa, niin olkoon. Uutta putkeen. :D

hellin sininen (Ei varmistettu)

Downton Abbeyssä ahdistivat ne luokkaerot niin paljon, etten aluksi tykännyt. Aloin kuitenkin katsoa sarjaa ihan alusta ja koukutuin.

Maria Hakkala

Ymmärrän kyllä jos ne ahdistaa, mut aika jännä, et suurinta osaa sarjan faneja noi luokkaerot on just ollu sarjan suola. Mä tykkään yleisestikin hyvin tehdyistä historiallisista sarjoista, joten olin ihan mennyttä Downton:in edessä, vaikka aika kauan kesti ennen kuin sen aloitin.

smagardi
astu harhaan

Heti ensimmäisenä tuli mieleen Game of Thrones. Katsoin ensimmäistä jaksoa silloin kun sitä ruvettiin Suomen televisiossa esittää ja jo puolessa välissä jaksoa päätin passata. Ei vaan iskenyt, eikä vieläkään ole kiinnostusta sarjan katsomiseen syntynyt.

Mainitsemaasi Girlsiä katsoin väkisin ensimmäisen kauden. kun siitä niin kohkattiin ja pidettiin erityisen hyvänä sarjana. En vaan voinut lopulta edes sietää sitä ja sai jäädä siihen yhteen kauteen sen katsominen.

En tosin ole katsonut myöskään True Bloodia, American Horror Storyä, Breaking Badia tai Orange is the new Blackia - noin vain muutamia mainitakseni... :D

Maria Hakkala

Mä oon ainakin huomannu ittessäni, että jos jotain sarjaa hehkutetaan kaikkialla, ni sillon nousee ittessä semmonen vastustus, että tää ei nyt sit kiinnosta alkuunkaan. Näissä tapauksissa sarja saa kuplia pinnan alla hetken aikaa, kunnes sitten joko katson ja rakastun, tai yritän enkä siltikään tykkää. Molemmista on esimerkkejä. Joistakin sarjoista, kaikista palkinnoista ja hehkutuksista huolimatta, ei vaain tykkää, ja se on ihan okei. Parempi katsoa niitä, mistä tykkää. :)

Mariaa
Hömppätaivas

Itsellä kesti kauan tajuta Downton Abbey:n hienous. En ymmärtänyt sitä kun Yle sitä esitti, mutta sitten ajattelin antaa sille mahdollisuuden ja aloitin Netflixissä alusta. Sillä tiellä ollaan, ihan lemppari tällä hetkellä ja harmittaa kun sitä ei enää tehdä. Toivottavasti siitä tulee leffa joskus, voisi toimia elokuvana aika hyvin. 

Orange is the new black:in aloitin ja katsoin muistaakseni kaksi tai kolme kautta mutta sitten lopetin kuin seinään. Jotenkin ei vaan enää jaksanut niitä juonikuvioita. Game of Thrones ei ole koskaan napannut, niinkuin ei myöskään tuo Girls tai Trueblood tai Walking Dead ja aika moni muukin.

Nyt kun rupesi miettimään tätä niin aika moni sarja on omalla listalla ettei kiinnosta vaikka olen pitänyt itseäni sellaisena että olen koukussa aivan liian moniin ohjelmiin. :D

Kommentoi