Pukudraamauutiset: Suosikkien pitkä odotus

The Crown Netflix Kausi 2.jpg

Laadukkaat pukudraamat ovat mielestäni eräitä parhaita asioita, mitä televisio on meille tuottanut, ja usein kaipaan katsottavaa tästä yhdestä laajasta genrestä. Tässä katsauksessa päivitän kuulumiset seuraavista sarjoista: THE CROWN, VICTORIA, OUTLANDER, CALL THE MIDWIFE ja POLDARK.

THE CROWN Netflixin The Crown hurmasi viime vuoden lopulla ja tämän vuoden alussa niin katsojat kuin kriitikotkin. Tuloksena oli lukuisia palkintoja sekä näyttelijöille että sarjalle itselleen, ja menestyksestä huumaantuneet Netflixin päättäjät puhuvat monista, monista tulevista tuotantokausista. Materiaalia sarjan tekemiseen varmasti riittää, sillä täyttihän sarjan päähenkilönä oleva kuningatar Elisabet II aikaisemmin tänä vuonna 91 vuotta.

https://www.youtube.com/embed/x8zDl0TJ-Jg” width=”1920″>

Video: The Crown season 2 teaser trailer (Netflix)

The Crown -sarjan 2. tuotantokausi julkaistaan Netflixissä kokonaisuudessaan joulukuun 8. päivä. Uudella kaudella liikutaan yhtä rivakasti kuin ensimmäiselläkin kaudella, sillä juoni kattaa ilmeisesti vuodet 1956-63. Tulevaisuudessa häämöttävä kolmas kausi uhkarohkeasti vaihtaa kaikki päänäyttelijät vanhempiin versioihin ja hyppää ajassa eteenpäin vielä enemmän, mikä on faneille varmasti aika pelottavaa. Joulukuussa pääsemmekin kuitenkin vielä ihastelemaan Claire Foyn, Matt Smithin ja muiden upeiden näyttelijöiden työtä kaudella, jossa näemme enemmän Elisabetin äitiyttä, Philipin monimutkaista luonnetta, Kennedyt vierailulla, sekä Margaretin uuden suuren rakkauden, jota esittää Downton Abbey:stä tuttu Matthew Goode.

Victoria Masterpiece PBC ITV Kausi 2.jpg

VICTORIA Toisessa viime aikojen pukudraamasuosikissa ei ole pelkoa liian nopeasta liikkumisesta, sillä Victoria-sarjan toinen kausi jatkaa siitä, mihin ensimmäisen kauden lopussa jäätiin, ja juoni etenee aikaisemmasta tutulla rauhallisella tahdilla. Viktoria jatkaa navigoimista hallitsijaroolinsa ja avioliittonsa ristitulessa, mikä on tuttu teema myös The Crown -sarjassa. Avioliittonsa ensimmäisinä vuosina Viktoria saa melkeinpä lapsen per vuosi, joten ei ole mikään ihme, että koville joutuvat sekä työ- että yksityiselämä.

Video: Victoria season 2 trailer (Masterpiece PBS)

Victoria:n toinen tuotantokausi saa ensi-iltansa Briteissä myöhemmin tänä vuonna, ja luvassa on brittiläiseen tapaan myös joulun erikoisjakso. Suomessa tämä toinen kausi nähtäneen ensi vuoden puolella mutta toivottavasti jo aikaisemmin, sillä sarja on ollut todellinen hitti molemmin puolin valtamerta.

Toisella kaudella mukaan tulee uusia kasvoja, joista suurin nimi on Game of Thrones -sarjasta tuttu Diana Rigg. Myös Call the Midwife -sarjasta tuttu Emerald Fennell nähdään kuuluisan naispuolisen matemaatikon roolissa. Tiesitkö muuten, että Jenna Coleman (Viktoria) ja Tom Hughes (Albert) ovat pari myös tosielämässä?

Outlander Starz Season 3.jpg

OUTLANDER Outlander:in jatkoa on odotettu kieli pitkällä, ja ensi kuussa fanien odotus vihdoin päättyy. Clairen ja Jamien tarina jatkuu kolmannen kauden uusin jaksoin ensin 10. päivä alkaen Yhdysvalloissa Starz-kanavalla ja melkeinpä heti perään 27. päivästä alkaen Yle TV1:llä. Aika mahtavaa, että Yle näyttää uudet jaksot näin nopeasti!

Video: Outlander season 3 trailer (Starz)

3. tuotantokausi näyttää katsojille sekä Clairen nykyajassa että Jamien menneisyydessä, ja tullaanpa uudella kaudella todistamaan myös eräänlainen jälleennäkeminen. Clairen, Jamien ja Frankin lisäksi uudella kaudella lisää jalansijaa saa Brianna ja hänen oma tarinansa vanhemmistaan erillään. Tämä 13-jaksoinen kolmas kausi pohjautuu Diana Gabaldonin Voyager-kirjaan, joka on Outlander-kirjasarjan kolmas osa.

Call the Midwife Series 7 Lucille.png

CALL THE MIDWIFE Brittiläisen Call the Midwife -sarjan (suom. Hakekaa kätilö!) uusia jaksoja joudutaan Suomessa odottamaan pitkälle ensi vuoden puolelle, sillä seuraavaksi Briteissä on luvassa joulun erikoisjakso, jonka jälkeen ovat luvassa varsinaiset uudet seitsemännen kauden jaksot. Yllä olevassa kuvassa poseeraa uusi hahmo Lucille (Leonie Elliott), joka on esimerkki länsi-intialaisista naisista, jotka kouluttautuivat Englannissa auttamaan kasvavan yhteiskunnan sairaanhoitajapulassa. Ikävä kyllä, uusien hahmojen tilalta poistuu monta tuttua ja rakastettua hahmoa, sillä vahvistetun tiedon mukaan Patsy (Emerald Fennell), Delia (Kate Lamb) ja sisar Mary Cynthia (Bryony Hannah) eivät ainakaan toistaiseksi jatka elämäänsä ruudussa. Myös sisar Monica Joanin tarina saattaa loppua tavalla tai toisella, sillä häntä näyttelevä Judy Parfitt epäilee olevansa liian vanha jatkaakseen näyttelemistä. Kaikista muutoksista huolimatta odotan innolla uusia jaksoja!

Poldark series 3 promo.jpg

POLDARK Ihana, ihana Poldark! Sarjan kolmas kausi päättyi pari viikkoa sitten Briteissä, ja meillä Suomessa nämä yhdeksän uutta jaksoa nähdään ensi tammikuussa. Odotus on pitkä, mutta malttamattomimmat voivat lukea sarjan perustana olevia Winston Grahamin kirjoja, joista uutena versiona on julkaistu nyt jo neljä teosta, ja loput löytynevät kirjastoista alkuperäisinä suomennoksina.

Video: Poldark series 3 trailer (BBC)

Poldark:in kolmannella kaudella on luvassa lisää parisuhdesotkua Rossin, Demelzan ja Elizabethin välillä, ja asioita ovat mutkistamassa raha, lapset ja tulevaisuus. Suuren huomion uusissa jaksoissa saa myös toisen kauden lopussa romanttisen käänteen saanut Dwightin ja Carolinen tarina. Luvassa on onneksi myös neljäs tuotantokausi tulevaisuudessa!

 

Pari pukudraamoihin liittyvää uutista vielä lopuksi:

  • BBC tekee uuden version Louisa May Alcottin rakastetusta Little Women -kirjasta (suom. Pikku Naisia)! Suurella budjetilla ja suurilla tähdillä väritetty kolmiosainen minisarja saanee ensi-iltansa ensi vuoden alkupuolella.
  • ITV suunnittelee uutta versiota Jane Austenin Pride and Prejudice -kirjasta (suom. Ylpeys ja ennakkoluulo). BBC:n klassikko minisarja julkaistiin vuonna 1995 ja Hollywood-elokuva vuonna 2005, joten tilaa uudelle versiolle voi hyvinkin jo olla. ITV haluaa tehdä omasta versiostaan synkemmän ja aikuismaisemman.

 

Minkä pukudraaman paluuta odotat eniten?

 

 

 

 

 

Kuva: Netflix, Masterpiece PBS/ITV, Starz, BBC, BBC.

Kommentit (6)
  1. Oooh, uusi versio ylpeydestä ja ennakkoluulosta kuulostaa lupaavalta!

    1. Mua kyllä enemmän pelottaa, varsinkin, kun kuulostaa siltä, että ITV yrittää tehdä siitä jotain raflaavaa! Kyllähän kirjassa on materiaalia vaikka mihin näkökulmaan, mutta ehkä juuri siksi kirja on vähän liian lähellä sydäntä: tein Austenin kirjoista graduni. 🙂

  2. Voi, tuskin maltan odottaa, the Crown!

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *