TV News: Salaiset kansiot aukeavat jälleen (+muuta!)

the_x_files.jpg

Pitkin alkuvuotta velloneet huhut saivat vahvistuksensa tällä viikolla, kun FOX virallisesti julkisti Salaiset kansiot (eng. The X-Files) -sarjan saavan pienoisen jatkon television puolella. Alun perin vuonna 2002 yhdeksän tuotantokauden ja yhden elokuvan jälkeen loppunut huippusuosittu kulttisarja sai jatkoa vuonna 2008 uuden elokuvan voimin. Jälleen lisää jatkoa suunniteltiin pitkään kolmannen elokuvan muodossa, joka tänä vuonna muuttui ’event series’ -tyyliseksi jatko-osaksi. Tulevan kesän aikana kuvattava kuusiosainen jatkosarja on tutuissa käsissä, sillä sarjan luoja Chris Carter on kameran takana ja alkuperäiset tähdet David Duchovny sekä Gillian Anderson kameran edessä. Hirveän tarkkaa tietoa uusien jaksojen sisällöstä ei ole, mutta lienee turvallista sanoa, että tuhansien fanien villeimpiin toiveisiin on nyt vastattu!

looking.jpg

Surullisia uutisia HBO:n Looking-sarjan faneille: sarjalle ei tule kolmatta tuotantokautta, vaan se lopetetaan! Viikko sitten toisen kauden viimeisen jaksonsa esittänyt sarja saa kuitenkin arvoisensa lopetuksen, sillä siitä tehdään yksi ’special’ eli yleensä televisioelokuvaksi tai erikoisjaksoksi tituleerattu erikoisosa. Tämä taktiikka osoittaa jälleen kerrran sen, kuinka HBO haluaa tehdä laatua eikä halua jättää yleisölle keskeneräistä tarinaa. Kriitikoiden kehuma Looking on jäänyt suurien katsojalukujen ulkopuolelle, vaikka sarja on saanut paljon positiivista huomiota hyvin tehdyistä seksuaalivähemmistöjen tarinoista.

downtonroyal.jpg

Tällä viikolla tuli vihdoin virallinen tiedote Downton Abbey:n loppumisesta seuraavan eli kuudennen kauden jälkeen. En kuitenkaan halua velloa tässä negatiivisessa uutisessa, vaan paljon mieluummin keskityn pari viikkoa sitten tapahtuneeseen jännittävään vierailuun sarjan kulisseissa. Downton Abbey:n tekijät saivat kuninkaallisen vierailijan Lontoon Ealing Studios -alueella, kun Cambridgen herttuatar Catherine (tuttavallisemmin prinsessa Kate) kävi tutustumassa sarjan kuvauksiin. Lontoon studioilla kuvataan sarjan alakerran tapahtumia, mutta paikalla oli ymmärrettävästi kaikki kynnelle kykeneet sarjan näyttelijät ja tekijät. Kate kiersi katsomassa kuvauspaikkoja ja esimerkiksi maskeerausta, ja kuvista päätellen hän jopa seurasi ihan oikeiden kohtausten kuvaamista. Sarjan viimeistä kautta kuvaavat näyttelijät vakuuttivat pitäneensä Katen pimennossa tulevista tapahtumista, vaikka sarjaa seuraava herttuatar mielellään varmasti jotain mehukasta olisi kuullutkin!

heroesreborn_0.png

Vuosi sitten kirjoitin ensimmäisen kerran Heroes-sarjan henkiinherättämisestä, joka kulkee nimellä Heroes Reborn (aivan kuten sarjan aikaisemmillakin kausilla oli omat nimensä). Pitkin vuotta on tihkunut lisätietoa sarjan jatkon näyttelijöistä, kuten esimerkiksi siitä, että Zachary Levi (Chuck) tulee uutena remmiin mukaan, ja Jack Coleman (Noah Bennet) uusii aikaisemman roolinsa. Tällä viikolla saatiin kuulla, että ihana Hiro palaa myös sarjan uusiin jaksoihin, eli näyttelijä Masi Oka jatkaa vanhaa rooliaan! NBC kertoi myös, että tämä ’event series’ saa ensi-iltansa ensi syksynä.

the_walking_dead.jpg

Kovaa vauhtia kehittyvä The Walking Dead -spin-off-sarja on saanut jo nimenkin: Fear the Walking Dead! Aikaisemmin jo päänäyttelijänsä sekä tapahtumapaikkansa julkistanut sarja saa ensi-iltansa AMC-kaapelikanavalla loppukesästä suoraan kahden tuotantokauden tilauksen turvin. Uudella sarjalla on jo logot ja kaikki, joten fanit voivat nyt aivan rauhassa alkaa kuolaten odottaa uusia tapahtumia zombiemaailmassa.

joemillionaire.jpg

Mietitkö ikinä mitä vanhoille realitytähdille on tapahtunut vuosien saatossa? Minä muistelen useinkin Viettelysten saari-sarjan ensimmäisen kauden pariskuntia, ja välillä tulee töissä puheeksi vanhat realitysarjat ja niiden tähtien kohtalot. Viikko sitten Yhdysvalloissa saatiin nähdä erittäin harvinainen vilahdus vuosituhannen alun yhdestä kuumimmista realitytähdistä, kun Joe Millionaire -sarjan (suom. Miljonääri-Joe) Evan Marriott osallistui parisuhderealitysarjoja ruotineeseen WE tv -kanavan paneelikeskusteluun. Miehen muuttunut ulkonäkö poiki paljon kommentteja, mutta eiköhän miehellä edelleenkin käy flaksi ihan kohtalaisesti; oli tukena miljönääriohjelma tai ei! Suomessahan sarja poiki pikaisen oman version nimeltä Miljonääri-Jussi, joka oli eeppinen aika monellakin tavalla.

Video: Kerry Washington accepts the Vanguard Award at the GLAAD Awards

Viikko sitten Scandal-näyttelijä Kerry Washington vastaanotti GLAAD Media Awards -gaalassa palkinnon LGBT-asioiden promoamisesta viihdemaailmassa. Washington tiesi saavansa huomiota asiasta, joten hän päätti viisaasti pitää syvällisen ja faktatietoa täynnä olevan puheen LGBT-oikeuksien toteutumisesta viihdemaailmassa. Hänen positiivista huomiota herättäneen puheensa pointtina oli yhteisöllisyyden korostaminen, ja se, miten toisen vähemmistöryhmän (mikä tahansa joka poikkeaa valkoisesta länsimaalaisesta miehestä) saavuttamat oikeudet eivät millään tavalla ole pois joltain toiselta vähemmistöryhmältä. Suosittelen ehdottomasti katsomaan tämän ajatuksia herättävän puheen!

 

Kuvat: FOX, HBO Nordic, ITV, NBC, Fox Suomi, FOX/MattBaronBEImages.

Kommentit (5)
 1. Mä olin niin heartbroken kun Looking ei saanut uutta tuotantokautta, mutta toisaalta 2.kauden season finale oli myös täydellinen series finale eikä tota spessujaksoo ois välttämättä tarvinnut. Mutta hyvä hyvä HBO kun tekevät sen. Ehkä HBO:n olisi pitänyt tarjota parempaa tukea Lookingin tekijätiimille, keksiä keino viedä tarinaa, tai ainakin sen kertomistapaa, johonkin toiseen suuntaan että suurempi yleisö olisi löytänyt sarjan. Tai sitten se on vaan se karu fakta et suurinta osaa heteroita ei kiinnosta tv-sarjat, jotka eivät keskity heidän elämäntyyliinsä. Who can blame them? Ehkä Lookingin ongelma olikin se, että siinä ei ollut tarpeeksi heterostooria vaikka koko pointti olikin se, et this is a show about gay men. Mä en voi vieläkään uskoa et koko sarjassa ei ollut yhtäkään lesbohahmoa. Mitäs se Kerry Washington puhuikaan vähemmistöjen vastakkainasettumisesta…. Hyvä puhe muuten, jos en ihan väärin muista, niin sivusin niitä samoja juttuja siinä omassa vieraskirjoituksessani ;D

  Bonuskysymys: ootko muuten koskaan katsonut House of lies-sarjaa? Oon varmaan joskus aiheesta kysynyt, mut season 4 tuli päätökseen viime viikolla ja se oli niin hyvä et käsken sun kattoo josset oo viel kerinny!

  1. Käsittääkseni HBO on tukenut sarjaa nimenomaan aihepiirin takia aika suurestikin, ja sarjan promoamisessa varsinkin kriitikoiden piirissä onnistuttiin hyvin. Sarja ei kuitenkaan ollut hirveän ison profiilin sarja, siinä ei ollut ns. niminäyttelijöistä ollenkaan, eikä se todentuntuisine, pienine tarinoineen huutanut eeppistä megasarjaa, jotka nykyään pärjäävät markkinoilla kuin markkinoilla. Aihepiiri olisi ehkä vaikuttanut enemmän massamarkkinoilla, mutta HBO kaapelikanavana käsittelee muutenkin enemmän seksuaalivähemmistöjä sarjoissaan kuin valtakunnalliset ilmaiskanavat. Aina ei vaan natsaa.

   House of Lies on mulla muistaakseni kesken toisella kaudella, koska Martyn narsismia, joka tuhoaa kaiken mukanaan, on aika raskasta katsoa paljon putkeen. 🙂

 2. Odotan innoissani, jännittyneenä ja peloissani!!!!!!!

  1. Et varmasti ole ainoa! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *