Ladataan...
Varpain jaloin

 

Rakastan podcastien kuntelua. Kuuntelen niitä lenkillä, työmatkoilla ja odotellessani kuoupusta muskarin tai tassikoulun aulassa ja milloin missäkin. Seuramani podcastit ovat laidasta laitaan hömppää ja asiaa, eli jotakin jokaiseen mielentilaan. Tässä 6+1 suositusta skaalan koko kirjolta:

1. Säv.San.Sov. on haastattelusarja, jossa tunnetut musiikintekijät kertovat omista biisintekoprosesseistaan. Haastateltavia on yhteensä 20 ja haastattelijana on toimittaja Pasi Kostiainen. Sarja on Teoston ja Sanoman Median yhteistyötä ja se on kuunneltavissa Suplan kautta.

2. Kauhee akka on mytologisista naishahmoista kertova sarja. Seitsemän jakson aikana tutustutaan seitsemään mytologian hankalaan naiseen. Toimittajana sarjassa on Kaisa Pulakka ja tarinat lukee Seela Sella. Sarja on kuunneltavissa Yle Areenan kautta.

3. Olipa kerran on sekin Kaisa Pulakan toimittama sarja, jossa sukelletaan satujen kulttuurihistoriaan. Pulakan kanssa sarjassa puhuu folkloristiikan emeritaprofessori Satu Apo. Tuttujen satujen takaa löytyy ihan uusia tarkoituksia ja merkityksiä. Tämäkin sarja löytyy Yle Areenasta.

4. Unelmaduunarit on samannimisen kirjan kirjoittaneiden ja Satu Rämön (Salamatkustaja) ja Hanne Valtarin (Lähiömutsi) työelämään liittyvä podcast. Jaksoissa vierailee tekijöitä työelämän eri alueilta. Jaksot on kuunneltavissa esimerkiksi Acastin kautta.

5. Afterwork on kevyttä jutustelua melkein mistä tahansa aiheesta. Podcastia tekevät Pupulandian Jenni Rotonen, PR-alalla työskentelevä Rina Järventaka ja radiotoimittaja Petra Soikkeli. Podcast löytyy Acastista.

6. Kaverin puolesta kyselen on hulvattoman hauska sekopäinen podcast, jota kuunnellessa pitää varautua siihen, että saattaa revetä nauramaan ääneen. Podcastia tekevät toimittajat Anna Karhunen ja Tiia Rantanen (Mua lemmitkö vielä, Kustaa?).

+1. Tuplakääk on täydellistä hömppää ja julkkisjuoruja, mutta kaikella rakaudella ja vain merten takaa. Tuplakääkin takana on Musla ja se on kuunneltavissa esim. puhelimen podcast-sovelluksen kautta tai Soundcloudissa.

 

Otan myös mielelläni vastaan suosituksia hyvistä podcasteista.

 

Kuva: Pexels.

Ladataan...
Varpain jaloin

Minulta on kysytty useampaan kertaan mitä Varpain jaloin tarkoittaa. Viimeksi juttelin aiheesta Destination: Happiness Netan ja Une petite life Niinan kanssa, joiden kannustuksesta päätin jakaa tarinan myös täällä blogissa.

Lapsena rakastin tanssia ja tarinoita keijuista. Itse asiassa ensimmäinen unelma-ammattini oli keijukainen. Mökillä juoksin nurmikentällä ja mummoni kukkapenkkien välissä saunamökin edustalla hiukset hulmuten pitäen pyyhettä kuin viittana korkealla pääni päällä. Kuvittelin olevani höyhenen kevyt keijukainen kuten niissä kauniissa kuvissa, joita olin nähnyt vanhoissa satukirjoissa. Kävelin kaikkialle korkeilla varpailla ja tanssijaa leikkiessäni käänsin varpaat taakse päin kuten näin balettitanssijoiden tekevän. Varpain jaloin on sanamuoto, jota käytin lapsena. Konkreettisesti se tarkoittaa kevyttä askeltamista varpaillaan ja paljain jaloin.

Varpain jaloin on myös muisto lapsuudesta ja unelmista - maailmasta, jossa kaikki on satua ja kaikki on mahdollista. Maailmasta, jossa keijukaiset leikkivät pihapihlajan lehvästöissä ja pukeutuvat kukkasiin. Maailmasta, jossa tontut ja menninkäiset kulkevat sananjalkojen suojassa. Maailmasta, jossa mökkirannan läheisellä luodolla kasvavan syreenin suojissa on violettien ihmisten maa ja nuoren koivikon juurella kasvavat maitohorsmat ovat viidakko. Maailmasta, jossa siirtolohkareet ja hiidenkirnut kertovat tarinaa jättiläisistä ja uunin päällä oleva peikko saattaa joskus yllättäen räpäyttää silmiään. Tuo maailma on täynnä mahdolisuuksia, seikkailuja ja samalla täydellisen turvallisuuden tunnetta. Siellä maitohorsmaviidakossa kulkee mukana ukki ja mummi huikkaa katsomaan pikkuruista sammakkoa kesken keijukaispuuhun kiipeämisen. siinä maailmassa rannan hiekkapohjaan syntyy keltainen tiilitie, kun pohjan ruohot nyyppii varpailla pois ja isoon aallokkoon saa mennä leikkimään merenneitoa ja kuuntelemaan sateen kilinää, kunhan pukee pelastusliivit. Tässä maailmassa seikkailut päättyvät aina onnellisesti.

Varpain jaloin mustuttaa minua tuomaan tuota luovuutta ja avoimuuttaa myös tähän hetkeen. Se muistuttaa minua siitä kuka olen. Se saa minut tanssimaan ja laulamaan villasukat jalassa ja pyjama päällä samalla kun keitän kaakaota omille pojilleni. Se saa minut rakasstamaan mereltä puhaltavaa tuulta, joka leikkii aaltojen kanssa. Se saaminut hidastamaan tahtia ja aistimaan ympärilläni olevan kauneuden. Se ruokkii luovuuttani ja tuo elämääni ihmetystä ja innostusta.

Pages