Aamun dekadenssi
Suosikkiaamiaiseni on ehdottomasti smoothie, mutta toisinaan aamuun kaipa dekadenttisempia nautintoja. Tähän tarpeeseen vastauksena on banaani-suklaakeksit. Ne syntyvät helposti, nopeasti ja ovat gluteenittomia,vegaanisia sekä suklaavalinnasta riippuen myös sokerittomia.
BANAANI-SUKLAAKEKSIT
- 2 kypsää banaania
- 2 kukkuraista ruokalusikallista maapähkinävoita
- 0,5 tl vaniljaa
- ripaus suolaa
- 0,5 dl kaurajauhoja (gluteenittomia)
- 1,5 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
- noin 1 dl suklaanappeja tai rouhittua suklaata
Soseuta banaanit haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon maapähkinä voi sekä vanilja ja pikku ripaus suolaa. Lisää kaurajauhot ja kaurahiutaleet ja sekoita raikina tasaiseksi. Lisää taikinaan viimeisenä suklaa. Lusikoi taikinasta noin 12-15 kekoa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla kunnes herkullinen tuoksu leijailee uunista ja keksit ovat saaneet kauniin kullanruskean sävyn.