Hei hei vuosi 2017

p1060046.jpg

Vuosi 2017 on pian loppu. Hyvä niin. Olen aina pitänyt uudesta vuodesta vähän samalla tavalla kuin syksyn uudesta alusta kesän jälkeen. Uudessa vuodessa on vähän samaa ryhtiä kuin syksyn aloituksessa kaikkien uusien suunnitelmien kanssa, mutta myös haikeutta vuoden päättymisestä ja ajankulun tarkastelua. Kulunut vuosi toi mukanaan paljon hyvää mutta myös läjäpäin vastoinkäymisiä. Vaikka vuosi onkin ollut jyrkkää vuoristorataa korkeinen huippuineen (meidän häät <3 ) ja aallon pohjineen (Mummin kuolema), on fiilikset näin vuoden lopulla kuitenkin positiiviset. Vastoinkäymisistä ja menetyksistäkin oppii aina jotain, jos ei muuta niin ainakin jotain itsestään ja tavastaan reagoida ja toimia. Se on arvokasta tietoa. Pienet muutokset on vuoden aikana johtaneet myös suurempiin muutoksiin ja omien arvojen ja elämäntavan tarkempaan tarkasteluun.

Asetin vuosi sitten itselleni muutamia tavoitteita tälle vuodelle. Halusin aloittaa säännöllisen sijoittamisen, järjestää taas aikaa lukemiselle edes yhden kirjan kuukausivauhdilla ja aktivoitua blogin päivittämisessä. Tyytyväisenä voin ilmoittaa, että tavoitteet on saavutettu! Aloitin tammikuussa hyvin pienimuotoisen sijoittamisen kuukausittain kahteen eri indeksirahastoon ja loppuvuodesta otin mukaan myös kolmannen rahaston. Vaikka sijoittamani summa on kokonaisuudessaankin hyvin hyvin pieni, on se jo askel eteen päin. Tätä kirjoittaessani sijoitukseni on kasvanut korkoa liki 25€ edestä. Sijoituksiin laitan kuukausittain vain sen verran rahaa kuin olen valmis menettämään. Luotan kuitenkin sijoitusteni kasvuun pitkällä aikavälillä. Lukemistani kirjoitsta olette saaneet lukea lyhyet arviot täältä blogista. Olen tyytyväinen ”suoritukseeni”, vaikka syksyllä lukeminen hetkeksi jäikin työkirjallisuuden jalkoihin. Lukemistahan toki työkirjallisuuskin on. Blogia olen päässyt päivittämään pääsääntöisesti jopa hieman enemmän kuin tavoittelemani kerran viikossa. Hyvä suoritus sekin.

Kiitos vuosi 2017, olit raskas ja kuitenkin rakas. Tulevalle vuodelle toivon enemmän rauhaa ja seesteisyyttä ja positiivisia yllätyksiä ja käänteitä.

 

Nähdään seuraavan kerran taas vuonna 2018!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *