Hyvinvointia eli vko5

Kolmas ja viimeinen viikko detoxia takana. Nyt on hyvä hetki kerrata mitä projektissani on tapahtunut.

Juhannuksen jälkeen aloitin itseni kunnollistus-projektin, koska en voinut hyvin. Ensin tavoitteeni oli vain laihtua ja saada liikunta jälleen osaksi arkeani. Aloitin detoxin, olen juossut, jumpannut ja tanssinut, ja painoa on tippunut mukavasti. Tähän mennessä on painoa pudonnut 6,5kg, mistä olen oikein tyytyväinen. Vielä 2,5kg raskautta edeltäneeseen painoon ja lopulliseen 7,5kg tavoitteeseen. Olen hyvin aikataulussa. Jos paino putoaa tasaisesti noin 200-300 grammaa viikossa olen tavoitepainossani kaksi viikkoa ennen häitä.

image_5.jpeg

Kaiken tämän myötä olen huomannut kehokuvani muuttuneen. Tajuan nyt miten paljon olen inhonnut kehoani ja miten rumasti olen itsestäni ajatellut ja puhunut. Näen toki yhä kehoni ylimääräiset kilot ja muut ’kipukohdat’, mutta en enää inhoa itseäni. En kyllä myöskään ole valmis liittymään siihen kuoroon, joka ylistää kurvejaan. Haluan yhä laihtua takaisin itseni näköiseksi. Ja kokemuksesta tiedän, ettei minun tarvitse olla pullukka ollakseni kurvikas! Erityistä tässä on se, että en muista olleeni tyytyväinen kehooni koko aikuisikänäni. Se on todella hälyyttävää. Miten paljon huonoa energiaa olenkaan kantanut turhaan mukanani itseinhoni myötä. En enää halua kantaa tuota taakkaa.

Tämän uuden itseäni rakastavamman asenteen myötä olen tajunnut, miten paljon paremmin minä voisin voida niin henkisesti, fyysisesti kuin sosiaalisestikin. Minun hyvinvointini tuo lisää hyvää koko perheelle. Tuntuu kuin kauan kadoksissa ollut minä alkaisi taas hiljalleen löytyä. Se minä, joka suhtautuu rakastamiinsa asioihin intohimoisesti ja raivaa niille tilaa omassa elämässään. Se minä, joka nauttii ystävien seurasta, nauraa ja tanssii häpeilemättä. Se minä, joka rakastaa läheisiään täydestä sydämestä menettämättä itseään. Se minä, joka saa energiaa haasteista. Se minä, jolla on sekä älyä että fyysistä voimaa ja kauneutta.

Minulla on uusi tavoite. Haluan löytää kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja tasapainon itseni ja perheeni kanssa. Haluan olla onnellinen ja tuoda onnea ympärilleni. Haluan jälleen avata itseni maailmalle ja purkaa turhat suojamuurit. Haluan olla minä.

image_6.jpeg

Detox on ohi ja olen häkeltynyt miten paljon kehon siivoaminen ylimääräisestä kuonasta on tuonut elämäni kirkkautta. Jatkan siis siivouslinjalla ja alan karsia elämästäni turhia aikasyöppöjä, jotka eivät tuota minulle iloa. On hullua valittaa ajanpuutetta, jos kuitenkin tuhlaa kallista aikaansa jumittaen ruutujen ääressä. Ensimmäiseksi poistin Facebookin puhelimestani. Katsotaan mihin tämä pieni askel vie.

Seuraavalla viikolla lisään tass hiljalleen ruoka-aineita ja yhden aterian lisää ruokailuihini. Olen viimeistä viikkoa Savonlinnassa ja perheeni on jo palannut kotiin Helsinkiin, joten aion myös nauttia täysin siemauksin omasta rauhasta, juoksemisesta kauniissa järvimaisemissa ja työkavereiden seurasta.

suhteet oma-elama hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *